The Watcher: Uprkos visokim očekivanjima, Netflixova serija nije osvojila kritiku
The Watcher: Uprkos visokim očekivanjima, Netflixova serija nije osvojila kritiku

The Watcher: Uprkos visokim očekivanjima, Netflixova serija nije osvojila kritiku

Najavljena je kao serija od koje će vam se slediti krv u žilama, no prve recenzije pokazuju kako ipak nije opravdala taj status. Reč je o miniseriji The Watcher (Promatrač), koja je na popularnom streaming servisu Netflix premijerno prikazana 13. oktobra.

the watcher

Recept za uspeh koji je zakazao

Uspeh joj je u prvom redu predviđen iz tri razloga. Prvi je taj što se radnja temelji na stvarnom događaju, a spomenuta se vodilja dosad pokazala vrlo uspešnom kada su Netflixove serije u pitanju.

Dok se drugi odnosi na činjenicu kako je za njenu realizaciju okupljena sjajna glumačka ekipa, koja uključuje Naomi Watts, Bobbyja Cannavalea i Jennifer Coolidge.

Treći podatak jeste kako je produkcijsku palicu preuzeo Ryan Murphy, poznati hitmejker, koji je zaslužan za Netflixove uspehe poput serija Dahmer, Pose i Hollywood.

the watcher

Usprkos navedenom, miniserija The Watcher nije postigla očekivani uspeh ni kod publike, ni kod kritike, o čemu svedoče i rezultati objavljeni na stranici Rotten Tomatoes. U suštini nema ništa kardinalno pogrešno, no miniserija je u prvom redu ocenjena kao „zaboravljiva“.

the watcher

Šta se događalo na adresi 657 Boulevard?

Radnja prati život porodice Broaddus (u seriji preimenovanu u porodicu Brannock) koji se dramatično menja nakon što usele u „kuću iz snova“ smeštenu u mirnom predgrađu Westfield, u okolini Nju Džerzija. Prividnu idilu narušavaju misteriozna pisma koja po preseljenju krenu da pristižu na njihovu adresu, a koja potpisuje tajanstveni Promatrač (The Watcher).

Premda temeljena na stvarnom događaju, serija donosi i značajnu izmenu – porodica Broaddus se nikada nije uselila u spomenutu kuću na adresi 657 Boulevard.

the watcher

Bez formalnog završetka

Priča o Promatraču nikada nije dobila ni službeni završetak, a prate je i brojne teorije zavere, uključujući i onu daje porodica Broaddus sama inscenirala. Ukleta kuća iz snova danas nije u njihovom vlasništvu, a novi vlasnici su želeči da ostanu anonimni.

Takođe, za sada se nisu oglasili ni o tome da li na spomenutu adresu stižu nova pisma te živeli li i oni pod budnim pogledom misterijoznog Promatrača.

Foto: IMDb

Tekst preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori