Quentin Tarantino odustaje od filma „The Movie Critic“?
Quentin Tarantino odustaje od filma „The Movie Critic“?

Quentin Tarantino odustaje od filma
„The Movie Critic“?

O sledećem filmu Quentina Tarantina, čuvenog holivudskog reditelja, dugo se priča. Prošle godine, javnost je iznenadio izjavom da će njegov deseti film, The Movie Critic, biti i poslednji. Film je prvobitno najavljen za 2025. godinu i navodno, Brad Pitt je već potvrdio učešće u njemu.

Ipak, najnovije vesti donele su veliki obrt. Slavni reditelj, po svemu sudeći, u potpunosti odustaje od ovog filma – saznajemo detalje.

The Movie Critic – no more

Novi film Quentina Tarantina imao je sledeću premisu. Kalifornija, 1970-ih godina. Istinita priča o životu i delu filmskog kritičara kom se sam Tarantino privatno divi – retko lična priča reditelja, ali ne i potpuno nova.

Quentinov poslednji film, Once Upon a Time… In Hollywood nastao je kao omaž filmskoj industriji (i samom Holivudu). Istovremeno, on se osvrnuo na stvarnu priču o Charlesu Mansonu i Sharon Tate i pitao – šta bi bilo da je bilo drugačije?

Možda zbog perfekcionizma reditelja da poslednji film bude nešto zaista spektakularno – a smatrao je da (možda) The Movie Critic ne bi bio – ili zbog druge, bolje ponude, pak reditelj je odbacio ovaj projekat. Navodno, Tarantino je već obezbedio više od 20 miliona dolara za The Movie Critic. Ipak, iako su se fanovi širom sveta (kao i mi) uveliko radovali novom ostvarenju, po svemu sudeći, moraćemo još da sačekamo.

Reditelj, po običaju, ne odgovara na medijske spekulacije. Ipak, ukoliko je sudeći po novim fotografijama, na kojima je viđen kako napušta holivudski studio – nešto se ipak događa.

Quentin je nosio hrpu papira – scenario, po svemu sudeći – pa nas makar ta činjenica može utešiti. Ako The Movie Critic nije njegov sledeći film, možda je to onaj čiji scenario nosi. Dok ne saznamo – osvrćemo se na saradnju Brada i Quentina (sa željom da se ista nastavi).

Saradnje Tarantina i Pitta

Lepota Tarantinovih filmova leži možda upravo u tome što nikada ne znamo šta da očekujemo. Uglavnom možemo da računamo na psovke i (prema mišljenju mnogih preterano) nasilje. Tu su i upitni close-up kadrovi stopala. Ipak, postoje i druge stvari koje su trademark ovog dvostrukog dobitnika Oskara. Osvrt na stari Holivud i njegove zvezde, black-and-white kadrovi i odličan soundtrack. Ovi kvaliteti postavili su Quentinove filmove na sam vrh nebrojenih must-watch filmskih lista. Ne škodi ni njegova saradnja sa najvećim glumačkim imenima. Oni se gotovo uvek vraćaju da sa slavnim rediteljem ponove saradnju.

Jedan od njih je i Brad Pitt, koji je upravo za ulogu kaskadera Cliffa Bootha u Tarantinovom filmu Once Upon a Time… In Hollywood osvojio svog prvog Oskara (za glumu). Prethodno, oni su sarađivali na filmu Inglourious Basterds 2009. godine. Njihova prva saradnja dogodila se 1993. i to na filmu True Romance. Ipak, taj film je Quentin (samo) pisao – režiju potpisuje Tony Scott.

Prethodni film u kom smo gledali Brada bio je još jedan holivudski omaž Holivudu – Babylon. Nakon toga, saznali smo više o njegovoj ulozi u filmu o Formuli 1, koji je trenutno in production. Dok Brad ne staje, Quentin smatra da je deset filmova dovoljno. Ipak, prema mišljenju vernih fanova, on i nije deseti – Tarantino filmove Kill Bill Volume 1 i Volume 2 računa kao jedan. Dok se radujemo novom filmu, žalimo što on označava i rediteljev rastanak sa sedmom umetnošću i nadamo se da – ipak – neće biti poslednji. Ukoliko bude, teši nas saznanje da slavnom reditelju odlično leži pisanje knjiga, kao i da, kako je izjavio, nema ništa protiv toga se oproba i u televizijskim vodama.

brad pitt glavna
Imdb/Sony Pictures Entertainment

Foto: Profimedia / Imdb/ Sony Pictures Entertainment/ Instagram @menclub

Učitati još
Zatvori