Konačno se pojavio trailer za film o F1 u kom glumi Brad Pitt – pogledajte ga među prvima
Konačno se pojavio trailer za film o F1 u kom glumi Brad Pitt – pogledajte ga među prvima

Konačno se pojavio trailer za film o F1 u kom glumi Brad Pitt – pogledajte ga među prvima

Nakon prvih spekulacija u vezi sa novim filmom, pod nazivom F1, u kom glumi Brad Pitt – a o bivšem vozaču koji se ponovo vraća na stazu kako bi se zajedno sa novajlijom takmičio protiv aktuelnog titana sporta – mediji su brže-bolje pohitali i objavili vest da će popularni glumac u svrhe filma voziti Formulu 1 na Silverstonu, stazi na kojoj se održava Velika nagrada Britanije. Iako su prvobitno ove informacije bile neproverene, vremenom su potvrđene. Snimanje novog Formula 1 (F1) filma je počelo u julu 2023. godine na British Grand Prix-u, a sada se, konačno, pojavio i prvi trailer.

Brad Pitt, u ulozi penzionisane zvezde Formule 1, snimao je ovaj film u modifikovanoj verziji Formule 2 koja zaista vizuelno podseća na bolid Formule 1. Trkački automobil koji će se koristi za vreme snimanja konstruisao je Mercedes.

Brad Pitt u F1 filmu – sve informacije

Reditelj novog ostvarenja o Formuli 1 je Joseph Kosinski, a producent Jerry Bruckheimer. Zanimljivost? Kosinski je režirao blokbaster Top Gun: Maverick u kojem je trebalo da se pojavi i sedmostruki šampion Formule 1, Lewis Hamilton. Još zanimljivije? Hamilton će se (ovoga puta) naći u ulozi koproducenta preko sopstvene produkcijske kuće Dawn Apollo Films. Očekuje se da će on pomoći u autentičnosti filma, a ujedno će davati smernice scenaristi filma Ehrenu Krugeru.

Za sada je poznato da će Brad Pitt u F1 tumačiti lik penzionisanog trkača, a da će se pored njega u filmu pojaviti i britanski glumac Damson Idris u ulozi mladog vozača. Pored njih, glumačkoj postavki pridružuju se i Javier Bardem i Kerry Condon.

Takođe, film je zvanično proglašen najskupljim ikada i to zahvaljujući budžetu od 300 miliona dolara.

Što se dodatnih (a veoma bitnih) informacija tiče, saznali smo i datum izlaska filma. Isti se pojavljuje 25. juna 2025. godine – i to premijerno u Italiji.  Film se snima za Apple TV i biće prikazan na streaming servisu nakon ograničenog izdanja u bioskopu. Ne sumnjamo da će se isti u kratkom roku pojaviti i u domaćim bioskopima. Po svemu sudeći, čeka nas veoma uzbudljiva avantura.

Foto: IMDb, Instagram (@pubitysport)

Učitati još
Zatvori