Počelo je snimanje novog F1 filma – Brad Pitt u glavnoj ulozi
Počelo je snimanje novog F1 filma – Brad Pitt u glavnoj ulozi

Počelo je snimanje novog F1 filma
– Brad Pitt u glavnoj ulozi

Nakon prvih govorkanja u vezi sa novim filmom Brad Pitt – a o bivšem vozaču koji se ponovo vraća na stazu kako bi se zajedno sa novajlijom takmičio protiv aktuelnog titana sporta, mediji su brže-bolje pohitali i objavili vest da će popularni glumac u svrhe filma voziti Formulu 1 na Silverstonu, stazi na kojoj se održava Velika nagrada Britanije. S obzirom na to da su informacije bile neproverene, ovog vikenda je potvrđeno. Snimanje novog Formula 1 filma je počelo ovog vikenda na British Grand Prix-u.

Pitt, u ulozi penzionisane zvezda Formule 1, snimao je ovaj film u  modifikovanoj verziji Formule 2 koja zaista vizuelno podseća na bolid Formule 1. Trkački automobil koji će se koristi za vreme snimanja konstruisao je Mercedes.

 

brad pitt

Šta znamo i ne znamo o filmu

Reditelj novog ostvarenja o Formuli 1 je Joseph Kosinski, a producent Jerry Bruckheimer. Zanimljivost? Kosinski je režirao blokbaster Top Gun: Maverick u kojem je trebalo da se pojavi i sedmostruki šampion Formule 1, Lewis Hamilton. Još zanimljivije? Hamilton će se (ovoga puta) naći u ulozi koproducenta preko sopstvene produkcijske kuće Dawn Apollo Films.  Očekuje se da će Luis pomoći u autentičnosti filma, ujedno će davati smernice scenaristi filma Ehrenu Krugeru.

Za sada je poznato da će Brad Pitt tumačiti lik penzionisanog trkača, a da će se pored njega u filmu pojaviti i britanski glumac Damson Idris u ulozi mladog vozača.

Naziv filma je i dalje nije formalno određen, ali radni naziv jeste Apex.

 

Film je još uvek u pretprodukciji, tako da konkretan datum objavljivanja tek treba da bude objavljen. Ali, očekuje se da će film konačno biti gotov pre kraja 2024. ili početkom 2025. godine. Film se snima za Apple TV, i biće prikazan na striming servisu nakon ograničenog izdanja u bioskopu.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori