Euphoria reunion: Sydney Sweeney i Zendaya kao nove „Bond girls“?
Euphoria reunion: Sydney Sweeney i Zendaya kao nove „Bond girls“?

Euphoria reunion: Sydney Sweeney i Zendaya kao
nove „Bond girls“?

Teško je reći da li trenutno ima popularnijih glumica mlađe generacije od Zendaye i Sydney Sweeney. Zendaya trenutno radi na promovisanju filma Challengers (nakon što je film Dune 2 zaludeo filmsku industriju). Sydney je u medijima ispraćena zbog filmova Anyone But You, Immaculatei odličnih stilskih izbora.

Nakon što su stigle vesti da će glumac Aaron Taylor Johnson biti novi James Bond, sve se više spekuliše o tome ko će činiti ostatak glumačke postavke. Prema novim informacijama, to će biti upravo Sydney i Zendaya, koje bi nakon serije Euphoria prvi put delile kadrove na velikom platnu.

Još jedan rimejk?

Nastavak priče o Jamesu Bondu prava je senzacija – a o filmu se tek počelo govoriti. Godinama unazad spekulisalo se o tome ko će naslediti čuvenu ulogu špijuna. Nakon što je Daniel Craig snimio poslednju Bondovsku misiju, film No Time To Die, u obzir su uzeti mnogi glumci, poput Idrisa Elbe i Henryja Cavilla. Na kraju, izabran je Aaron Taylor Johnson.

Novi filma o Bondu mogao bi biti još jedan rimejk. Izvršna producentkinja franšize, Barbara Broccoli, izjavila je da bi volela da u nove filmove o Bondu povrati fantaziju i all-out akciju. U poslednjih nekoliko filmova 007 špijun bio je više real karakter nego akcioni junak. Promena je, po svemu sudeći, dobrodošla.U novom filmu moglo bi biti više akcionih sekvenci i bad guys likova koje Bond mora da ukloni. Iako ne bi bio rimejk u punom smislu te reči, novi film o Jamesu Bondu inspiraciju bi crpio iz ranijih filmova franšize, posebno onih iz ere filmova u kojima je glumio Pierce Brosnan.

Bond girls

Više akcije znači i više potrebe za partnerom u zločinu. Bond girls su kroz istoriju stekle kultni status, kako zbog tipa uloge, tako i zbog glumica koje su istu igrale. Dok je Jamesa Bonda igralo svega šestoro glumaca, Bondovih devojaka bilo je mnogo – gotovo 200.

Jamesov partner in crime, zavodljiva Bond devojka je uloga koja je proslavila brojne glumice, poput Halle Berry i Eve Green. Glumice Léa Seydoux i Ana de Armas bile su među poslednjim Bondovim devojkama.

New take on a Bond girl

Sada se priča da bi uloge novih Bondovih devojaka mogle pripasti glumicama iz serije Euphoria. Naime, Barbara Broccoli u planu ima da ikoničnu femme fatale ulogu stavi u ruke glumica koje su mlađe od prosečnih Bondovih devojaka.

Ova promena bila bi još jedan dodatak fresh take-a na filmove o čuvenom 007, a gotovo sigurno bi privukla i mlađe gledaoce zbog velike popularnosti serije Euphoria.

Novi reunion na pomolu?

Kada je film u početnim fazama, ulozi su veliki. Iako je najbitniji izbor (glavnih) glumaca, dobra gluma nije dovoljna – potrebna je i kvalitetna režija.

Upravo zato, prema rečima Barbare, potrebno je naći reditelja koji je dorastao zadatku. To bi mogao biti Denis Villeneuve, reditelj franšize Dune. Ukoliko on zaista bude deo James Bond franšize, Zendaya će imati još jedan reunion – Villeneuve i ona već dugo uspešno sarađuju. Radujemo se novim 007 vestima.

Učitati još
Zatvori