007 is calling: Aaron Taylor-Johnson je novi James Bond
007 is calling: Aaron Taylor-Johnson je novi James Bond

007 is calling: Aaron
Taylor-Johnson je novi James Bond

Stižu nam ekskluzivne vesti: glumac Aaron Taylor-Johnson tumačiće Jamesa Bonda u nastavku serijala o čuvenom špijunu. Već godinama se spekuliše o tome ko će preuzeti kultnu ulogu, nakon što je godinama Daniel Craig bio famozni 007. Glasine o sledećem Bondu vrte se već godinama. Prvenstveno, pričalo se da će ulogu Daniela Craiga naslediti Henry Cavill. Zatim, spekulisalo se da će to ipak biti Cillian Murphy, da bi na kraju fanovi ostali ubeđeni da je sledeći 007 glumac Idris Elba. Ipak, čini se da su vesti sada i zvanične – novi James Bond biće Aaron Taylor Johnson.

Aaron Taylor-Johnson
Aaron Taylor-Johnson / profimedia

The name’s Bond

Prvi James Bond bio je Sean Connery u filmu Dr No iz 1962. Nakon njega, M16 špijuna igrali su David Niven, George Lazenby i Roger Moore. Krajem 80-ih, Bond je bio Timothy Dalton, da bi od 1995. do 2002. kultnu ulogu preuzeo Pierce Brosnan.

Daniel Craig tumačio je špijuna 15 godina, odnosno od 2006. do 2021. godine. Od poslednjeg filma o Jamesu Bondu, No Time to Die, pričalo se o tome ko će naslediti Danielovu ulogu. Iako je i sam Daniel mnogo pre poslednjeg filma govorio da je previše star da igra ovog akcionog junaka, ulogu do 2021. nije prepustio drugome. Upravo zbog toga, mediji su pomno pratili svaku vest o ovom serijalu, nakon što je Daniel te godine zvanično napustio ulogu Bonda.

Novi film o Jamesu Bondu dugo je bio odlagan i zbog SAG-AFTRA štrajka, koji je obustavljen krajem septembra 2023. Nakon te vesti, glumci i reditelji su se brzo vratili projektima koji su stavljeni na pauzu, te ne čudi što u poslednje vreme svedočimo brojnim filmskim i televizijskim premijerama. Produkcijska kuća Eon najavila je novi film o Bondu, koji bi sa snimanjem trebalo da počne ove godine u Buckinghamshireu.

Aaron Taylor-Johnson proslavio se ulogama u filmovima The Apocalypse, Nocturnal Animals i Bullet Train. Iako nije sigurno kako će nastavak serijala o Jamesu Bondu izgledati, nakon što je u filmu iz 2021. (spoiler alert!) Bond tragično završio svoju karijeru, raduju nas nove vesti. Aaron Taylor-Johnson deluje kao glumac koji može doneti svežinu u ovaj serijal – jedva čekamo prvi trailer.

Foto: Profimedia / Instagram @thebondexperience

Učitati još
Zatvori