Izašao je trejler za novi film Pedra Almodovara sa Ethanom Hawkeom i Pedrom Pascalom
Izašao je trejler za novi film Pedra Almodovara sa Ethanom Hawkeom i Pedrom Pascalom

Izašao je trejler za novi film Pedra Almodovara sa Ethanom Hawkeom i Pedrom Pascalom

Izmenjeno: 27. aprila 2023.

Novi kratkometražni film Pedra Almodovara, naslovljen Strange Way of Life, biće premijerno prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu. U drugom ostvarenju španskog reditelja na engleskom jeziku, glavne uloge tumače Ethan Hawke i Pedro Pascal. U susret 76. izdanju Kanskog festivala, koje će se održati od 16. do 27. maja, konačno smo dobili i prvi trejler filma. Iako ne otkrivaju puno, kratkim insertima naslućuju da nas čeka još jedno uzbudljivo, (melo)dramatično i emotivno ostvarenje slavnog španskog reditelja.

Kako izgleda vestern kada ga režira Pedro Almodovar

Strange Way of Life drugi je kratkometražni film Pedra Almodovara, ujedno i drugi put da Španac snima po scenariju na engleskom jeziku. Sreću je najpre okušao sa Tildom Swinton, u kraktom filmu The Human Voice. Osim toga, ovo je prvi put da Pedro režira – vestern. Sa Pedrom Pascalom i Ethanom Hawkeom uglavnim ulogama, očekuje nas, ipak nešto drugačiji primerak ovog žanra. Delimično inspirisan holivudskim ostvarenjem Brokeback Mountain, film nam donosi šerife u pomalo izmenjenom, romantičnom kontekstu. Sniman u Španiji, Strange Way of Life ime je dobio po fado pesmi Amalie Rodrigues. To je još jedan hint, s obzirom da elegična numera govori o patnjama neispunjene žudnje.

Anthony Vacarello zadužen za kostime

Kreativna saradnja između Pedra Almodovara i Jean Paul Gaultiera vizuelno je obeležila nekolicinu ranijih ostvarenja španskog reditelja. Ovog puta drugi, nešto mlađi dizajner Anthony Vacarello preuzima palicu nad kostimografskim timom. Pedro je prethodno bio deo kampanje za Saint Laurentčiji je Vacarello kreativni direktor, te nastavak zajedničke saradnje ne iznenađuje. No, kako će se njihove oprečne estetske prirode složiti, ostaje da saznamo kada Strange Way of Life stigne do naših bioskopa.

Pedro Almodovar čest je gost Kanskog festivala. Za ostvarenje Todo sobre mi madre je 1999. nagrađen Zlatnom palmom, a La mala educación otvorio je festival 2004. godine i tako postao prvi film na španskom jeziku koji je dobio tu čast. Pedro je odlikovan Zlatnom palmom za najbolji scenario 2006. godine, kada je na festival došao sa filmom Volver. Jedanaest godina kasnije, predsedavao je žirijem, a zatim je 2019. na festivalu prikazan film Dolor y gloria, zahvaljujući kojem je Antonio Banderas nagrađen Zlatnom palmom za izvanrednu izvedbu Pedrovog (delimično) autobiografskog junaka.

Foto: Iglesias Más / El Deseo (via @festivaldecannes) / Profimedia / IMDb

Učitati još
Zatvori