Ko je Sabato de Sarno? Saznajemo u novom dokumentarcu
Ko je Sabato de Sarno? Saznajemo u novom dokumentarcu

Ko je Sabato de Sarno? Saznajemo u
novom dokumentarcu

Nakon što je Alessandro Michele iznenada napustio Gucci, klima na modnoj sceni se znatno promenila. Uspostavljena je nova stislka ideologija, a ready-to-wear se vratio prvobitnim kodovima. Kada je dizajnerski tim italijanske modne kuće predstavio prvu samostalnu kolekciju bez vidljive kreativne direkcije bilo je jasno da je seksi minimalizam Toma Forda jedini imperativ koji su ubrzo uspostavili i ostali luksuzni brendovi. Ubrzo nakon toga usledila je nova Gucci era na čelu sa novim kreativnim direktorom.

Sabato de Sarno deo je modne industrije gotovo dve decenije, a njegova vizija je neretko ostajala iza senke. Sve do Guccija. Debitantskom revijom nije načinio revolucionarni iskorak ka budućim generacijama, ali modnim entuzijastima vratio sve ono što su dugo priželjkivali. Kolekcija Ancora zaludela je scenu, Gucci je ponovo postao vodeća etikera, a svi se na kraju dana pitaju: ko je zapravo Sabato de Sarno? Odgovore ćemo, izgleda, dobiti u novom dokumentarcu.

Ko je Sabato de Sarno? Saznajemo u novom dokumentarcu

Who Is Sabato De Sarno? A Gucci Story

Gucci je predstavio kratki film o novom kreativnom direktlru pod jednostavnim nazivom Who Is Sabato De Sarno? A Gucci Story. Iako je prvobitna ideja bila da se snimi kratki video zapis koji će predstavti dešavanja iza kulisa njegove prve revije Ancora, međutim projekat je evoluirao u dvadesetominutni film koji prikazuje događaje u nedelji pre realizovanja same revije.

U dokumentarcu će se nalazi i intervjui bliskih saradnika uključujući producenta Marca Ronsona i stiliste Alastaira McKimma. Režija je pripala filmskim kreatorima Arieju Schulmanu i Henryju Joostu. Iza naracije stoji irski glumac i ambasador italijnaske modne kuće Gucci Paul Mescal. Film se završava revijom, spektaklom koji upravo Mescal naziva: 18 minuta koji su promenili Sabatov život.

Film će biti dostupan na MUBI platformi.

Učitati još
Zatvori