Lista razočaravajućih uloga istaknutih glumaca
Lista razočaravajućih uloga istaknutih glumaca

Lista razočaravajućih uloga
istaknutih glumaca

Istaknute glumce za koje sa sigurnošću možemo da tvrdimo da su neprikosnoveni glumački talenti neretko viđamo u veoma lošim filmskim ostvarenjima. Razlog toma uglavnom pronalazimo u nepogodnom scenariju i nedovoljno dobroj režiji koju nisu predvideli. Prema tome, u nastavku teksta pogledajte koje su to razočaravajuće uloge velikih glumačkih imena svetske kinematografije.

Al Pacino u filmu Jack and Jill, 2011.

Al Pacino zaista važi za jednog od najvećih glumaca svih vremena. Njegov doprinos industriji kinomatografije svakako je neizbrisiv, i umnogome neprevaziđen. Međutim, u poslednjih nekoliko godina Pacino nam je priredio niz upitnih uloga. Ipak, najočiglednija je ona u filmskoj komediji čiji scenario je pisao Adam Sendler. Jack and Jill je filmsko ostvarenje koje je prikupilo mnoštvo negativnih kritika.

George Clooney u filmu Batman & Robin, 1997.

George Clooney je jedan od onih glumaca čije ime je poznato širom sveta, čak i u krugovima ne tako velikih filmskih fanova. Međutim, čak i brilijantnom ulogom u filmu Ocean’s Eleven nemoguće je izbrisati tragove razočaravajućeg performansa u najlošijem Batman filmskom ostvarenju svih vremena. Kao i u prethodnom tekstu, ne bacamo potpunu krivicu na Clooneya jer je i sam Batman & Robin film iz 1997.  godine pokupio negativne kritike, kako ljudi iz branše, tako i laičke publike.

Natalie Portman u filmu Star Wars Episode II: Attack of the Clones, 2002. 

Oskarom nagrađena glumica za glavnu ulogu u možda najboljem baletkom filmu, Natalie Portman, nije bila podoban lik za scanario filma Star Wars Episode II: Attack of the Clones iz 2002. godine. Za njen performans kažu da je veoma razočaravajuć i da je Natalie bila “bolno drvena“, kao i da njena harizma ni u jednom trenutku nije došla do izražaja. Takođe, kritičari ne usmeravaju celokupnu krivicu ka Portmanovoj, već smatraju da joj nije dat prostor za ispoljavanje neprikosnovenog glumačkog talenta.

Tom Hardy u filmu Capone, 2020.

Tom Hardy je jedan od onih glumaca koji imaju veliku moć transformacije, kako fizičke, tako i glumačke. Podsetimo se filma Legend u kojem Hardy tumači dvostruku ulogu glumeći braću blizance potpuno drugačijih karaktera i pokreta tela. Međutim, Hardy se nimalo nije proslavio u biografskom ostvarenju o Al Caponeu i naišao je na izrazito loše komentare, kako na društvenim mrežama, tako i od strane filmskih kritičara koji su istakli da i filmu fali bilo kakav oblik režije, simpatija i na kraju svrhe.

Meryl Streep u filmu Into the Woods, 2014.

Metryl Streep praktično svake godine uživa nominaciju za Oskara. Njen glumački talenat pamtimo još iz perioda The Devil Wears Prada filma kada naša ljubav prema modnom novinarstvu zapravo počinje. Ipak, do sada smo dokazali da se i onim najboljim glumcima ipak nekada omakne, bila njihova greška ili ne. Za performans Meryl Streep u Disney mjuziklu Into the Woods kažu da je u isto vreme šaljiv i neprijatan. Nismo bili spremni da na uvodnoj pesmi čujemo Meryl kako repuje.

Foto. Profimedia

Video. Youtube

Učitati još
Zatvori