Predstava Udarna vest – slika ili ogledalo?
Predstava Udarna vest – slika ili ogledalo?

Predstava Udarna vest –
slika ili ogledalo?

Šta je za vas dobra predstava?

Mi volimo da je zanimljiva i da ne gledamo u sat dok traje. Volimo da je dovoljno apstraktna na način da po njenom završetku svako ode kući sa svojom verzijom onoga što je doživeo, ali u isto vreme da nosi jasnu, nedvosmislenu poruku koja dopire do svih kojima je namenjena. Volimo da nas zasmeje, ali i zaintrigira. Da nam u moru preslikavanja i repostovanja ponudi originalnu misao i poneki ugao iz kojeg možda do sad nismo sagledavali svet oko sebe. Volimo da u sred dobre zabave osetimo podton ozbiljnog pitanja koje vremenom raste. Kada smo se nauživali, gromoglasnim aplauzom pozdravili doživljeno i zavese se spuste, ono pitanje postaje sve veće, dobija nove oblike i iznova biva postavljano – nama samima, i svima do čijeg mišljenja nam je stalo.
Tada znamo: videli smo nešto što nas je pomerilo, nečemu naučilo i pozorište nas je, po ko zna koji put, učinilo za nijansu boljim verzijama sebe.
Sve od navedenog desilo nam se pre neko veče u Dorćol Platz-u na predstavi Reflektor teatra Udarna vest, autorskom projektu Milene Bogavac i Marka Grubića koji je ovog puta naša najtoplija preporuka iz kulturnog kutka. Šta su mediji, čemu bi trebalo da služe, da li uopšte mogu biti istiniti i objektivni i šta izazivaju kod nas – samo su neka od pitanja kojima se predstava spretno bavi. Mina Nikolić i Đorđe Živadinović Grgur fenomenalni su u svojim ulogama i na fantastičan način nam donose širok dijapazon emocija čineći nas konstantno fokusiranim i gladnim za još. Besprekorno su koordinisani, precizni i tačni dok u isto vreme njihovo umeće čini da izgledaju opušteno i lepršavo, iako zapravo oživljavaju kompleksan niz veoma bitnih tema.
Informacije često usvajmo po inerciji, ali katkad valja stati i zapitati se odakle i na koji način one dolaze i koje je poreklo straha i manipulacije koji nam svakodnevno u izvesnoj meri uplivavaju u živote.

 

/ @udarnavest /
Cilj predstave Udarna vest nije da vas zastraši. Mi smo je shvatili kao inspiraciju za razmišljanje i promenu. Ako je moguće da vam ova predstava bude slika – čestitamo, u manjini ste. Ako vam je ipak, u nekoj meri ogledalo – menjajte. Za kraj dodajemo sledeće: cena razočarenja u predstavu nije razočarenje u predstavu, već [ naročito kod mlade publike ] neretko i razočarenje u pozorište. Zato hvala svim predstavama koje su nas oduševile u poslednje vreme, one su razlog što se beskrajno radujemo novim avanturama na koje će nas povesti magija koja se događa na tim čuvenim daskama koje život znače.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori