Ukoliko ne znate šta da gledate – ovih pet aktuelnih serija vam je možda prošlo ispod radara
Ukoliko ne znate šta da gledate – ovih pet aktuelnih serija vam je možda prošlo ispod radara

Ukoliko ne znate šta da gledate – ovih pet aktuelnih serija vam je možda prošlo ispod radara

Prošlu godinu obeležila su brojna filmska i televizijska ostvarenja o kojima će se još dugo pričati. Među njima su se izdvojili filmovi koji su izašli istog dana i o kojima su i dalje podeljena mišljenja – Barbie i Oppenheimer. Sa druge strane, kada su u pitanju serije, na osnovu recenzija jasno je da su, takođe, svega dva naslova pokrila celokupnu konkurenciju – The Last of Us i Beef. Ipak, veliku pažnju privukla je i poslednja sezona serije Succession, kao i druga sezona serije The Bear.

Ipak, željni novih likova i priča koje ćemo obožavati, popisali smo pet serija koje su aktuelne, odnosno koje su ove godine premijerno emitovane na različitim streaming platformama.

01. Fool Me Once 

Već prvog dana 2024. godine na streaming platformi Netflix izašla je prva epizoda britanske serije Fool Me Once. Nastala je po uzoru na istoimenu knjigu koju je napisao američki pisac Harlan Coben, a ovaj triler u središte radnje smestio je nekada srećnu porodicu i dva iznenadna ubistva.

Istražujući šta se tačno dogodilo, različite osobe pokušavaju da pronađu potencijalnu povezanost između ta dva događaja, pri čemu nailaze na različite misterije i nelogičnosti. 

02. Griselda 

Biografska krimi serija Griselda u centar zbivanja stavlja nekadašnju predvodnicu narco kartela u Majamiju. Jedna od najiščekivanijih serija u 2024. godini ujedno je označila i veliki povratak kolumbijske glumice koja je slavu stekla u sitkomu Modern Family.

Dakle, Sofiía Vergara glumi Griseldu Blanco – moćnu žensku ličnost koja je ponela nadimak Crna udovica. Dakle, ukoliko ste ljubitelji žanra koji je okarakterisan kao krimi, ovu seriju definitivno ne želite da propustite.

03. The Brothers Sun

Za snimanje serije The Brothers Sun bile su potrebne dve lokacije – Los Anđeles i Tajvan. Glavna uloga pripala je glumici Michelle Yeoh koja je 2023. godine osvojila Oskara za ulogu u filmu Everything, Everywhere, All at Once.

Upravo to je garancija kada je u pitanju još jedna kvalitetna serija, čija je ključna reč akcija. Nalik na prethodnu, ona takođe obrađuje porodične i međuljudske odnose – ali na potpuno drugačiji način. Svih osam epizoda može se pogledati na streaming platformi Netflix već sada.

04. Ripley

Klasik američke književnosti The Talented Mr. Ripley ove godine dobio je adaptaciju u formi serije na streaming platformi Netflix. Naslovnog (anti)junaka je otelovio glumac Andrew Scott, a jednu od vodećih ženskih likova tumači Dakota Fanning.

Sama radnja serije ne odudara od književnog dela, a u središtu dobijamo slojevitu psihološku analizu neprilagođenog mladića Toma Ripleya i ostalih likova koji ga prate. Postepeno, kroz osam epizoda dobijamo odgovor na pitanje koliko je tanka granica između razuma i ludila, a upravo to izaziva različite emocije kod gledalaca.

05. Mr. & Mrs. Smith

Serija Mr. & Mrs. Smith objavljena je početkom godine na streaming platformi Amazon Prime Video. Glavne uloge tumače glumac Donald Glover i glumica Maya Erskine. Ova dramedija prati živote dva stranca koji postaju tajni agenti – odnosno bračni par. Koristeći lažna imena John i Jane Smith, oni kreću u različite operacije, a njihove špijunske veštine stavljene su na test. Ipak, sva uputstva dobijaju od anonimnog izvora, i to tekstualnim putem.

Foto: IMDb / Netflix / Instagram @gladisheva

Učitati još
Zatvori