Film koji je proglašen za najbolji na prošlogodišnjim Oskarima dostupan je na Netflixu
Film koji je proglašen za najbolji na prošlogodišnjim Oskarima dostupan je na Netflixu

Film koji je proglašen za najbolji na prošlogodišnjim Oskarima dostupan je na Netflixu

Od svečane ceremonije dodele Oskara deli nas svega devet dana. Shodno tome, uskoro ćemo saznati da li će nagrade koje je Oppenheimer prethodno osvojio biti krunisane onom u kategoriji za najbolji film, kao i da li će za najbolji strani film biti proglašen Society of the Snow o kom se u poslednje vreme ne prestaje pričati.

Kao što to obično biva – prošle godine u ovo vreme bili su aktuelni neki drugi filmovi. Među njima se izdvojio film Everything Everywhere All at Once koji je, od jedanaest nominacija, nagrade osvojio u čak sedam kategorija. Između ostalog, upravo on je 2023. godine proglašen za najbolji film, a tačno dve godine nakon što je izašao dostupan je na streaming platformi Netflix.

Everything, Everywhere, All at Once – ali doslovno

Svi oni koji do sada nisu imali prilike da pogledaju ovu sci-fi dramu sada će to moći da učine. Platforma Netflix je, potpuno neočekivano, u svoju šaroliku filmsku biblioteku dodala film koji je oduševio [ i nastavlja da oduševljava ] mnoge. Ova mešavina filmskih žanrova specifična je zbog činjenice da se tokom dva i po sata filma ne može predvideti šta sledi, a faktor iznenađenja njegova je glavna karakteristika.

U središtu radnje nalaze se jedna porodica i mnoštvo paralelnih univerzuma, a priča iza koje stoje Daniel Kwan and Daniel Scheinert postala je svojevrsni fenomen. A samo nekoliko dana nakon što se film pojavio na Netflixu, njegovi režiseri najavili su novi film.

The Daniels i njihov naredni projekat

Iako će se novo kinematografsko ostvarenje pojaviti tek za dve godine, ono je definitivno potvrđeno. Universal Pictures u svoj kalendar dodao je stavku pod naslovom Untitled Event Film Directed by Daniels, a vremenska odrednica je 12. jun 2026. godine. Međutim, još uvek ne postoje detalji kada je u pitanju ovaj film, te i dalje ne znamo ko će činiti glumačku postavu, kao ni kakav će biti žanrovski.

Ipak, jedno je sigurno. Ova vest oduševila je sve ljubitelje filma Everything Everywhere All at Once koji se nadaju još jednom sličnom ostvarenju – u karakterističnom The Daniels stilu.

Everything Everywhere (1)
IMDb

Foto: IMDb / Instagram @everythingeverywheremovie

Učitati još
Zatvori