Movie night: Izdvojili smo sedam najboljih filmova na Netflixu koje bi trebalo da pogledate
Movie night: Izdvojili smo sedam najboljih filmova na Netflixu koje bi trebalo da pogledate

Movie night: Izdvojili smo sedam najboljih filmova na Netflixu koje bi trebalo da pogledate

Netflix je najpoznatija streaming platforma za gledanje raznih filmova i serija. Nudi raznolik izbor, neki naslovi su hit, dok su drugi i ne baš toliko dobri. Ako organizujete movie night i tražite nešto kvalitetno, imamo rešenje za vas. Ovo su najbolji filmovi na Netflixu trenutno, tačnije njih sedam.

All Quiet on the Western Front

Nemački ratni film, All Quiet on the Western Front je sve samo ne tih. Film je apsolutno dominirao na dodeli Oskara prošle godine, kojih je osvojio četiri. Radnja prati mladog nemačkog vojnika te njegova užasna i zastrašujuća iskustva na Zapadnom frontu tokom Prvog svetskog rata. All Quiet on the Western Front savršeno realno prikazuje horore rata i koliko jedno takvo iskustvo promeni čoveka. Kontrast veselog i bezbrižnog mladog čoveka na početku filma koji se učlani u vojsku zbog propagande misleći kako čini heroičnu stvar, s umornim i uništenim čovekom koji je tek shvatio šta je to zapravo rat na kraju filma je nešto što ostaje s vama i nakon završetka.

najbolji filmovi na Netflixu
IMDb/All Quiet on the Western Front

Marriage Story

Scarlett Johansson i Adam Driver glume bračni par pred razvodom u odličnom filmu Noe Baumbacha Marriage Story. Film su hvalili i kritike i gledaoci, a glumačke izvedbe Johanssonove i Drivera neke su od najboljih koje smo imali prilike da pogledamo u zadnjih par godina. Marriage Story daje saosećajan pogled na brak koji se raspada i porodicu koja pokušava da ostane zajedno. Marriage Story emotivan je i brutalno iskren film.

najbolji filmovi na Netflixu
IMDb/Marriage Story

Chicago

Chicago je definitivno najbolji mjuzikl koji ćete pronaći na Netflixu. Izrazito zabavan i plesan, Chicago se temelji na poznatoj Broadway predstavi iz 1920-ih. Radnja prati Roxie Hart (Renee Zellweger), ženu koja  želi da se bavi cabaretom. Kada ubije svog ljubavnika, ode u zatvor gde upoznaje svog idola, cabaret pevačicu i plesačicu, Velmu Kelly (sjajna Catharine Zeta-Jones). Njih dve postaju rivalke, istovremeno se boreći za naklonost javnosti i medija, kao i pažnju njihovog advokata, nemilosrdnog Billyja Flynna (Richard Gere). Pamtljive pesme i plesne koreografije, uz odličnu glumu i priču čine Chicago jednim od najboljih filmova trenutno na Netflixu.

najbolji filmovi na Netflixu
IMDb/Chicago-Miramax

Pride and Prejudice

Najpoznatiji roman spisateljice Jane Austen, Gordost i predrasuda (Pride and Prejudice) ima nekoliko adaptacija od kojih je najpoznatija i najhvaljenija ona iz 2005. Film prati Elizabeth Bennet (Keira Knightley), jednu od pet sestara u Engleskoj u ranom 19. veku. Elizabeth je mlada žena veselog duha. Upozna Mr. Darcyja, bogatog, ozbiljnog i ponosnog neženju. U početku ga ne može podneti, no kada Mr. Darcy shvati da se zaljubljuje u nju, uprkos tome što je niže klase od njega, nastaje hemija. Film postavlja pitanje, može li njihova ljubav preživeti kroz ponos i predrasude.

IMDb/Pride & Prejudice-Focus Features

Rocketman

Na Netflixu možete pronaći i odlične biografske filmove. Jedan od njih je i Rocketman, film koji priča priču o životu i delu legendarnog muzičara Eltona Johna. U glavnoj ulozi je briljantni Taron Egerton koji je iznenadio sve svojom odličnom izvedbom. Film se fokusira na umetnikove početke i saradnju sa tekstopiscem Berniejem Taupinom s kojim je stvorio neke od najpoznatijih pesama u istoriji. Takođe, pokazuje i ekstravagantne partyje i to kako je slava definitivno uticala na njegov ego. Rocketman je jedna odlična muzička avantura.

IMDb/Rocketman – Paramount Pictures-David Appleby

Nothing to Hide

Nothing to Hide francuski je film koji je pravi skriveni dragulj Netflixa. Zapravo je remake italijanskog filma Perfect Strangers, a prati nekoliko prijatelja koji se sastanu na večeri. Tokom nje, odluče da igraju igru. Postave sve mobilne telefone na sredinu stola i svaki poziv ili poruka koji stignu, moraju podeliti s ostatkom ekipe. Iako na početku zabavno, stvari krenu u skroz drugom smeru kada počnu da se otkrivaju neočekivane tajne.

IMDb/Nothing to Hide

Uncut Gems

Kada je izašao, film Uncut Gems postao je nenadani hit. Nezavisni film koji su napisali i režirali braća Josh i Ben Safdie, triler je u kojem je glavna uloga pripala Adamu Sandleru. Iako mu ovo nije prva dramska uloga, svi su bili iznenađeni što se glumac poznat po komedijama okušao u ovakvom filmu. Uncut Gems prati Howarda, draguljara s puno dugova koji odluči da riskira sve kako bi ostao živ dok su mu opasni kamatari za petama. Sandler je oduševio kritike i javnost odličnom izvedbom, a mnogi su smatrali kako je trebao da bude nominovan i za Oskara.

IMDb/Uncut Gems
Učitati još
Zatvori