Paolo Genovese i „Potpuni stranci“ u domaćoj adaptaciji: Saznali smo sve o tome
Paolo Genovese i „Potpuni stranci“ u domaćoj adaptaciji: Saznali smo sve o tome

Paolo Genovese i „Potpuni stranci“ u domaćoj adaptaciji: Saznali smo sve o tome

Film Potpuni stranci (Perfetti Sconosciuti) proslavljenog italijanskog reditelja Paola Genovesea dobija domaću adaptaciju. Genovese je nakon velikog uspeha pomenutog filma nastavio niz zapaženih ostvarenja: Pravo mesto, Superheroji, Prvi dan mog života. No, čini se da je priča koju nosi film Potpuni stranci ostavila dubok trag, toliko, da nas taj narativ s jednakom pažnjom i danas intrigira i čini da se zamislimo pred izazovima prijateljstva i iskrenosti koju u njima pokazujemo. Vest da ćemo ovo ostvarenje imati priliku da vidimo i u domaćoj verziji nas je obradovala, a u nastavku donosimo detalje o ovom projektu.

Nakon predstave – film

Film Potpuni stranci domaćoj publici je prikazan na FEST-u 2017. godine. Iste godine usledila je pozorišna adaptacija u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Beo Art produkcije. Inspirisana filmom Paola Genovesea, nastala je predstava Crna kutija u režiji Andreja Nosova po tekstu Ane Đorđević. Predstava je, kao i sam film, zabeležila veliki uspeh među domaćom publikom. Nakon pozorišne predstave, s nestpljenjem iščekujemo i da na velikom platnu pogledamo domaću adaptaciju italijanskog filma.

Šta znamo o domaćoj verziji proslavljenog filma?

Prava za remake italijanskog filma otkupila je producentska kuća Sense Production iz Beograda, koja stoji iza filmova Leto kada sam naučila da letim i Oaza. Reditelj filma baziranog na ovoj priči biće Vladimir Tagić, jedan od kreatora hit serije Jutro će promeniti sve i reditelj filma Yugo Florida čije je snimanje nedavno završeno. Scenario piše Maja Pelević. Producenti filma su Nina Seničar, kojoj će, uz bogato iskustvo ispred kamere, ovo biti producentski prvenac, i Milan Stojanović, producent filmova Leto kada sam naučila da letim, Oaza i serije Područje bez signala.

Potpuni stranci
Film Potpuni stranci/Perfetti Sconosciuti

Prijatelji u naizgled bezazlenoj igri

Priča filma prati grupu prijatelja, koji se, kako bi dokazali bliskost i da nemaju šta da kriju jedni od drugih, upuštaju u naizgled bezazlenu igru. Svako od njih u toku večere na uvid stavlja sve svoje tekstualne poruke i pozive. Ovo, kao što se i da očekivati, ne prolazi bez posledica.

U ulogama dobrih prijatelja, odnosno potpunih stranaca naći će se glumci iz Srbije i regiona. Projekat je u fazi pripreme a snimanje je planirano za početak 2025. godine.

 

Foto: Sense Production promo/ Instagram @beogradskodramskopozoriste @paologenoves

Učitati još
Zatvori