Popisali smo pet kultnih serija koje možete odmah da pogledate na Netflixu
Popisali smo pet kultnih serija koje možete odmah da pogledate na Netflixu

Popisali smo pet kultnih serija koje možete
odmah da pogledate na Netflixu

Traženje savršene serije kojoj ćemo posvetiti naše vreme često je komplikovan zadatak. Iako konstantno izlaze nove serije zbog kojih se neretko odlučujemo na binge watching, lista kultnih serija koje želimo pogledati samo raste. Sigurni smo da i vi na must-watch listi imate bar jednu seriju koju svi vole i koja je cenjena, ali je nikada niste pogledali. Srećom, na Netflixu su takve serije sada dostupne, a mi smo izdvojili pet onih koje bi trebalo da pogledate.

Seinfeld (1989–1998)

Jedna od najpoznatijih serija svih vremena je Seinfeld. Takođe, ova hit serija 90-ih jedna je i od najsmešnijih. Na Netflix-u je dostupna već godinama što je dovelo do toga da se vrati interesovanje za nju. Ako je nikada niste gledali, vreme je da to učinite sada. Seinfeld je ona dobra stara serija sa preko 20 epizoda po sezoni koje traju oko 20 minuta. Vrlo lako se gleda, a Jerry, George, Elaine i Kramer čine ekipu čije živote morate da ispratite. O Seinfeldu bismo mogli pisati ceo dan, a mnogima je comfort show koji upale nakon napornog dana.

Six Feet Under (2001–2005)

Početkom ove godine na Netflix je stigla i serija Six Feet Under. U originalnoj HBO produkciji, ona je izašla početkom ovog veka i vrlo brzo postala je miljenica kritičara. Serija je itekako hvaljena, a dostupnost na Netflixu joj je samo donelo mlađe fanove koji pre toga nisu mogli da je pogledaju. Six Feet Under prati disfunkcionalnu porodicu Fisher čiji čanovi vode porodično pogrebno poduzeće u Los Anđelesu. Ukratko, reč je o odličnoj crnoj komediji koja istražuje razne teme.

Sex and the City (1998–2004)

A od ovog meseca, na Netflix je stigla još jedna kultna serija sa kraja prošlog i početka ovog veka – Sex and the City. Serija koju mnogi obožavaju i koju su pojedini gledali već nekoliko puta jedna je od onih od kojih je teško da se odviknete. Sada kada je na Netflix-u, sigurni smo da ćemo je ponovno gledati, a kako i ne bi kad poseduje sve ono što tražimo u seriji – zabavu, romantične odnose, komplikovane odnose, modu i ikonične scene.

Breaking Bad (2008–2013)

Za one koji nikad nisu pogledali jednu od najhvaljenijih serija svih vremena, Breaking Bad, sada to mogu učiniti na Netflixu. Pre streaming ere morali smo nedelju dana da čekamo kako bi nova epizoda izašla. Sada, naše najdraže kultne serije možemo da pogledamo u samo nekoliko dana. Breaking Bad jedna je od onih serija koje vrlo lako privlače pažnju gledalaca. Njena popularnost neprestano raste, a uloga Bryana Cranstona i danas se smatra jednom od najboljih u istoriji. Kad završite sa ovom serijom, pogledajte i njen spin-off na Netflixu – Better Call Saul.

Band of Brothers (2001)

Ove godine je na streaming platformi Apple TV+ izašla mini-serija Masters of the Air čiji su producenti Steven Spielberg i Tom Hanks. Serija je svojevrstan nastavak na njihovu raniju seriju – Band of Brothers. Reč je o mini-seriji koja je jedna od najbolje ocenjenih serija na IMDb-ju, a ona prati vojnike tokom Drugog svetskog rata. Serija Band of Brothers često je na vrhu liste kada se spominju najbolje serije, stoga je vreme da je pogledate i na Netflixu.

*Članak je preuzet sa portala Journal.hr.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori