Stiže nam dokumentarni film o pilotima iz serije „Masters of the Air“
Stiže nam dokumentarni film o pilotima iz serije „Masters of the Air“

Stiže nam dokumentarni film o pilotima iz serije „Masters of the Air“

The Bloody Hundredth je novi dokumentarni film na našoj watchlisti. Nakon što je serija Gospodari vazduha (Masters of the Air) premijerno prikazana krajem januara na platformi AppleTV+, fanovi su se zainteresovali za ličnosti koje su inspirisale ovo ostvarenje. Reč je o ratnim pilotima Stote bombaške grupe, poznatih i kao Krvava stota, koji su pomogli uništenju Hitlera tokom Drugog svetskog rata.

The Bloody Hundredth

The Bloody Hundredth dokumentarac je istinita priča o pilotima Stote bombaške grupe, koji su prikazani u seriji Masters of the Air. Sa Austinom Butlerom, Barryjem Keoghanom i Callumom Turnerom u glavnim ulogama, Masters of the Air pratio je živote Galea Clevena, Curtisa Biddicka i Johna Egana. Proslavljeni glumci Butler, Keoghan i Turner su već duže vreme u žiži javnosti. Butler je nedavno viđen na premijeri dugoiščekivanog filma Dune 2. Keoghan je ostvario zapaženu ulogu u kontroverznom filmu Saltburn. Sa druge strane, Callum Turner popularan je zbog nove veze sa pevačicom, Duom Lipom.

Masters of the Air je pak, serija koja se temelji na istoimenoj knjizi Donalda Milera. Priča prati petoricu američkih pilota koji su se borili u Drugom svetskom ratu. Vrhunska holivudska produkcija i budžet od čak 250 miliona dolara su, pored same tematike, od serije Masters of the Air stvorili pravi hit. Serija je hvaljena zbog glume i fenomenalnih zvučnih efekata, kao i kamere.

Dokumentarac The Bloody Hundredth pojaviće se na platformi AppleTV+ 15. marta, paralelno sa poslednjom epizodom serije Masters of the Air. Narator je čuveni glumac i producent te serije, Tom Hanks. Izvršni producenti (pored Hanksa) su i Steven Spielberg i Gary Goetzman. Režiju potpisuju Mark Herzog i Laurent Bouzereau. Od napada na Pearl Harbor, do radosti Dana pobede, The Bloody Hundredth je emotivna priča o onome kroz šta su prošli mladi Amerikanci da bi koristili svojoj zemlji kada su istoj bili najpotrebniji.

the bloody hundredth promo poster / appletv+
the bloody hundredth promo poster / appletv+

Foto: AppleTV+ / Instagram (@appletv / @b17cockpit)

Učitati još
Zatvori