UPA Next: Serija “Korak napred” dobija nastavak posle 17 godina
UPA Next: Serija “Korak napred” dobija nastavak posle 17 godina

UPA Next: Serija “Korak napred”
dobija nastavak posle 17 godina

Uno, due, tre, quattro! Španska serija Korak napred (šp. Un paso adelante, UPA), uz koju smo odrasli, plesali i učili španski, dobija nastavak posle 17 godina.

Poznati junaci, čija su nam lica bliska koliko članova naše porodice, vraćaju se u svoje plesačke cipele. Beatriz Luengo, Mónica Cruz i Miguel Ángel Muñoz zaplesaće ponovo u ulogama Lole, Silvije i Robera.

@upa_next
@upa_next
@upa_next

Nastavak će nositi naziv UPA Next, s obzirom na to da nam predstavlja novu generaciju učenika plesačke škole Carmen Arranz, ali i narednu etapu u životima poznatih junaka.

Nova era počinje Roberovim (Miguel Ángel Muñoz) povratkom iz SAD-a, koji dolazi sa željom da kreira mjuzikl kako bi oživeo stare hitove UPA Dance.

Čekajte, čekajte. UPA Dance – grupa koja se rodila u seriji?

Nemojte da vas je sramota da odigrate pre nego što nastavite sa čitanjem. Naša redakcija se veoma dobro seća koraka, zato znamo da ih pamtite i vi.

Elem, gde smo ono stali?

Dakle, Rober se vraća iz Amerike i preuzima ulogu profesora u svojoj staroj školi. Zajedno sa Silvijom (Mónica Cruz) i Lolom (Beatriz Luengo), traga za novom generacijom plesača. Tako kroz nove epizode pratimo poznate junake u želji da ožive staru slavu, ali i nove likove u njihovim pokušajima da započnu svoje karijere. Oni će, naravno, na tom putu nailaziti na određene nesuglasice i prepreke, pa ćemo ispratiti kako se nose sa time.

Osim toga, upoznaćemo i neke nove profesore, a srešćemo se na kratko i sa starom direktorkom Karmen (Lola Herrera).

Španska streaming platfoma ARTESplayer premijerno će prikazati prvu epizodu 25. decembra, a ostalih osam biće emitovano u narednoj godini.

Već smo doživeli nastavak serije Sex and the City, kao i pokušaj da se rekonstruiše klasik tinejdžerske opsesije iz kasnih 2000-ih, Gossip Girl. Drugim rečima, naš aktuelni televizijski program izgleda manje-više isto kao prve decenije 21. veka. Ne samo to, nego su nam i garderoberi jako slični. Ponovo nosimo mini-suknje, naočare uptinih oblika i tanke šalove koji služe svemu sem ugrevanju.

Pitamo se odakle dolazi ova potreba za oživljavanjem davno uspavanih likova. Da li ih budi nostalgija za tim davnim vremenima, koja sa ove distance romantizujemo? Ili je možda tih godina zaista sve bilo lepše i bolje, pa je revitalizacija ovih priča pokušaj da se, barem kroz fikciju, u njih vratimo? Iako su smeštene u sadašnji trenutak, vraćamo se ovim pričama delimično iz želje da doživimo emocije koje smo tada proživljavali sa ovim likovima. Posebno kada su nastavci poput UPA Next u pitanju, teško je poverovati da ciljna grupa nije upravo generacija koja ove likove već poznaje.

Neminovno je da, samim pomenom nekog od ovih naslova, primetimo razlike između društva u kojem je nastala originalna verzija, i onog u kojem se rađa ova nova. Mnoge scene snimljene tada verovatno danas ne bi mogle da se nađu u scenariju – for better or for worse. Promenila su se i naša očekivanja, pa je danas dosta teže zadovoljiti naše gledalačke standarde. Tražimo više i opraštamo manje, pratimo svaki detalj i osuđujemo svaki propust. Društvene mreže omogućile su da imamo skoro pa direktnih upliva u stvaralački proces. Između jedne i druge sezone, reakcija publike može nekad i potpuno izmeniti sudbine junaka.

Sada čekamo još povratak Seranovih pa da definitivno navučemo svoje stare grejače za noge, vratimo SIM kartice u telefone na preklop i okačimo poster Tokio Hotela na zid.

Videćemo šta će nam još predstojeća 2003. pardon, 2023. godina doneti!

Foto: Instagram (@upamemories; @upa_next)

Učitati još
Zatvori