Jonathan Anderson does it again: Nova kolekcija predstavljena uz film Christiane Kubrick
Jonathan Anderson does it again: Nova kolekcija predstavljena uz film Christiane Kubrick

Jonathan Anderson does it again: Nova kolekcija predstavljena uz film Christiane Kubrick

Već se čini kao deja vu kada pišemo o novim multimedijalnim projektima Jonathana Andersona. Njegov matični brend JW Anderson ranije ovog januara predstavio je novu kolekciju muškog ogranka za jesen/zimu 2024. godine. Revije britanskog dizajnera već godinama unazad nisu samo modni događaj nedelje – ljubitelji umetnosti upisuju datume crvenim slovom. Tako je i ovog puta Anderson iznenadio projektom u saradnji sa Christiane Kubrick, suprugom čuvenog reditelja Stanleya Kubricka.

Who is the Painter? naslov je kratkog filma o slikarki i suprugi holivudskog reditelja, Christiane Kubrick. Nemica se najpre oprobala kao plesačica i glumica, a angažman na filmu Paths of Glory 1957. godine bio je sudbonosan za mladu umetnicu – na snimanju je upoznala reditelja i svog budućeg supruga, Stanleya Kubricka. Nakon kratkog vremena u glumačkim vodama, Christiane se posvetila slikarstvu.

Da umetnički gen cirkuliše porodicom Kubrick svedoči činjenica da je ovo kratkometražno ostvarenje, prikazanom u kultnom milanskom bioskopu II Cinemino nakon revije brenda JW Anderson, režirao Jack Elliot Hobbs, umetničin unuk. Film je nastao u kolaboraciji sa (našom omiljenom) streaming platformom MUBI.

Jonathan Anderson ovime je (još jednom) održao čas kreativnog korišćenja resursa u svrhe promocije (savremene) umetnosti i povezivanja mode sa drugim oblastima umetnosti. Vizibiltet koji ostvaruje kroz svoj brend koristi kako bi publici približio značajna imena savremenog stvaralaštva, ujedno stvarajući jedinstveno iskustvo modnog događaja. Jonathan, take a bow.

Foto: Instagram (@jw_anderson), Launchmetrics Spotlight

Učitati još
Zatvori