Otkrivamo šta se krije iza haljine koju je Michelle Yeoh nosila na dodeli Oskara
Otkrivamo šta se krije iza haljine koju je Michelle Yeoh nosila na dodeli Oskara

Otkrivamo šta se krije iza haljine koju je Michelle Yeoh nosila na dodeli Oskara

Euforija oko Oskara je prošla, a nakon što je Oppenheimer (očekivano) izvršio vidljivu dominaciju u svetu kinematografije nakratko smo se osvrnuli na modne imperative koji su postali značajni od onog trenutka kada je Joan Rivers prvi put na crvenom tepihu postavila pitanje: Who are you wearing?

Tako smo detektovali da se muškarci stilski izražavaju broševima, a da je Armani ponovo u žiži visoke mode. America Ferrera je nosila pink Versace haljinu, Emma Stone nespretni Louis Vuitton, a Michelle Yeoh Belenciaga kreaciju iza koje stoji još jedna inspirativna priča.

Michelle Yeoh about Balenciaga

Michelle Yeoh je ne tako davno postala ambasadorka brenda Balenciaga, te nas ne čudi da je upravo na dodeli Oskara ponela Demninu kreaciju. Glumica je istakla da je Demna za nju pravi storyteller i da se neretko oslanja na neke prošle ideologije i nasleđe modne kuće u kojoj stoji iza kreativne direkcije.

Kada je reč o haljini koju je Michelle Yeoh nosila na dodeli Oskara, Demna je poručio tri couture haljine sa eBay platforme i kreirao sopstvenu viziju visoke mode. Uveliko smo postavili hipotezu da je upcyling neizostavni deo kreativnog delanja gruzijskog dizajnera. Revija za sezonu Fall/Winter 24 je bespogovorno bila u znaku održivije mode, a haljina Michelle Yeoh je dodatna potvrda koja dokazuje da je glamur mnogo više od puke estetike.

 

Michelle Yeoh otkrila sve o Balenciaga haljini sa dodele Oksara

Post-Oskar manija konačno nam je omogućila dublji uvid u priče koje se kriju iza najluksuznijih kreacija, a Balenciaga je bila neizostavni element ovog događaja. Pored, Michelle Demnin dizajn nosile je i Carey Mulligan, a njena haljina je podsećala na kultnu kreaciju Cristobala Balenciage.

Takođe, na Instagram profilu luksuzne etikete možete da pogledate i video u kojem je prikazan sam proces stvaranja haljine dok Michelle usput ističe svoje impresije.

You feel a great sense of calm, but I want the dress to make a statement as well, to show that I’ve been empowered by this whole process, objasnila je glumica.

Foto: Profimedia, Instagram (@balenciga)

Učitati još
Zatvori