Izdvajamo tri meksičke serije koje su dostupne na Netflixu
Izdvajamo tri meksičke serije koje su dostupne na Netflixu

Izdvajamo tri meksičke serije koje
su dostupne na Netflixu

Vođeni nekadašnjom popularnošću meksičkih telenovela, koje su snimane u sklopu producentskih kuća Televisa i Telemundo, istražili smo i  pronašli na streaming platformi Netflix tri serije čija nas radnja umnogome podseća na čuvene latinoameričke naslove uz koje smo odrastali.

Pacto de silencio (2023)

Krećemo od serije Pacto De Silencio koja se žanrovski može svrstati jednim delom u dramu, a drugim u misteriju. Radnja se odvija u dve vremenske linije i prati život popularne meksičke influenserke Brende Rey. Iako se površinski gledano čini da je svakodnevica ove devojke ispunjena slavom i bogatstvom, scene iz prošlosti otkrivaju drugu stranu priče. Naime, ispostavlja se da je Brenda bila napuštena kao beba – dok je do sadašnjeg trenutka ostala bez saznanja o poreklu biološke majke. Uspeh i  uticaj na društvenim mrežama omogućili su joj da prikupi određene informacije koje je odvode do nekadašnje upravnice internata Ramone Castro. Ona Brendu usmerava do četiri nerazdvojne prijateljice, među kojima se nalazi njena biološka majka. Tako se susreću duhovi prošlosti i ostaje samo pitanje trenutka kada će na površinu isplivati potisnute mračne tajne.

Seriju je režirao tvorac kultne La Reine Del Sur, a glavne uloge tumače Camila Valero, Adriana Louvier, Marimar Vega i Litzy, meksička pevačica i glumica, koju je svojevremeno proslavila uloga Daniele u istoimenoj sapunici.

La casa de las flores (2018-2020)

Meksička drama prožeta crnim humorom i misterijom La casa de las flores nalazi se pri samom vrhu najgledanijih latinoameričkih serija na Netflixu. Radnja se odvija u domu porodice De la Mora, koja je bogatstvo stekla  zahvaljujući Kući cveća.  Zaplet nastaje u trenutku kada Roberta, inače ljubavnica osnivača cvećare izvrši suicid tokom jedne proslave. Tako Virhinia saznaje za prevaru koju je njen muž Ernesto godinama uspešno skrivao, a zatim izlaze na videlo i preostale tajne. Ovi neočekivani događaji i  misteriozni zločini uvode porodicu De la Mora u potpuno rasulo iz kojeg se ne vidi izlaz.

Radnja i narativne linije umnogome podsećaju na Očajne domaćice. Kroz tri sezone serija La casa de las flores pruža pregršt dobre zabave. Sve epizode dostupne su za strimovanje na Netflixu, a glavne uloge tumače Cecilia Suárez, Verónica Castro, Dario Yazbek Bernal i Juan Pablo Medina.

Monarca (2019-2021)

Ukoliko tražite nešto za takozvani binge-watching, onda je porodična saga Monarca idealna za vas! Radnja se odvija u Meksiku i prati korporaciju koja u svom posedu drži fabriku za proizvodnju tekile i brojne građevinske kompanije. Tokom jedne proslave vlasnik Monarce biva ubijen i tako otpočinje borba za prevlast. Na scenu stupa Ana María Carranza, koja nakon očeve smrti preuzima porodičnu imperiju. Ovakav sled događaja donosi nove zaplete, brojne obmane i sveobuhvatno prikazuje surova pravila utemeljena u bogataškim krugovima. Serija se sastoji iz dve sezone, a glavne uloge tumače Irena Azulea, Gabriela de la Garza i Osvaldo Benavides.

Učitati još
Zatvori