Bioskop na terasi Kolarca je otvoren – imamo repertoar
Bioskop na terasi Kolarca je otvoren – imamo repertoar

Bioskop na terasi Kolarca je otvoren
– imamo repertoar

Bioskop na otvorenom (u Beogradu) jedna je od najboljih stvari koje donose letnji dani. Istovremeno uživanje u filmskim kadrovima i svežem vazduhu, te zvezdanom nebu i povetarcu je nešto što nam definitivno nedostaje u zimskim danima. Sada je, konačno, otvoren bioskop na terasi Kolarca, destinacija na kojoj planiramo da provedemo što više letnjih noći. Pojavio se i letnji repertoar istog – saznajte koji filmovi nas očekuju. Takođe, izdvojili smo još nekoliko lokacija na kojima filmove možete gledati na otvorenom. (Vikend) planovi u naredna tri meseca = spremni.

Bioskopi na otvorenom u Beogradu


Bioskop na otvorenom @ Kolarac

Na adresi Studentski trg 5 nalazi se Kolarac Art Bioskop, destinacija za sve filmofile u samom centru grada. Mantra Kolarca glasi – širimo kulturu, a baš tako planiramo da živimo ovoga leta. Na repertoaru bioskopa tako ćemo gledati brojne filmske hitove koji su premijeru imali ove godine. Neki od njih su Oskarom-nominovani Perfect Days Wima Wendersa, finski Porodični ručak, kao i domaći hit Za danas toliko. Na julskom repertoaru nalaze se i Anatomy of a Fall i La Chimera. Ulaznice se prodaju na dan projekcije, 60 minuta pre početka, na Biletarnici Kolarca, a cena karte je 300 dinara.

Bioskop na otvorenom @ Galerija Beograd

Bioskop na otvorenom u Beogradu otvara šoping centar Galerija, koji leti organizuje bioskopske projekcije na samoj obali reke Save. U periodu od juna do avgusta, svakog vikenda (petkom i subotom od 20:30 časova) puštaju se projekcije najvećih filmskih hitova. Udobna atmosfera kreirana je zahvaljujući lazy bag foteljama i ležaljkama, a veliki ekran i dobro ozvučenje (ne zaboravite slušalice!) garantuju zadovoljstvo.

Prošle godine je bioskop na otvorenom Galerije bio veliki hit, a sve se čini da će se ta tradicija nastaviti i u budućnosti. Kombinovanjem filmskih klasika sa novijim ostvarenjima je takođe odličan izbor organizatora jer garantuje da će svako pronaći nešto što njegovom senzibilitetu odgovara. Adresa je Bulevar Vudroa Vilsona 14. Bonus points: ulaz je besplatan!

Bioskop na otvorenom @ Nula Pet

Svakog ponedeljka u 20 časova se u letnjim danima bašte kafića Nula Pet održava projekcija filma na otvorenom. Kafić na Dorćolu, tačnije u ulici Dobračina 30a biće domaćin velikim filmskim ostvarenjima. Kao i u Galeriji, ulaz je besplatan. Moguće su rezervacije mesta – ali nisu obavezne. Sezonu bioskopa na otvorenom u Beogradu u kafiću Nula Pet otvorio je kultni francuski film Amélie. Nakon njega, gledali smo The Grand Budapest Hotel i The Intouchables, a mi pratimo profil za svaku sledeću najavu.

Bioskop na otvorenom @ Novi bioskop Zvezda

Novi bioskop Zvezda, poznatiji i samo kao Zvezda, je kulturna institucija Beograda. Jedan od najstarijih svetskih bioskopa je od 2014. godine u vlasništvu mladih umetnika – i javnosti, a u skladu sa time se bira i bioskopski repertoar. Svakog leta, filmske projekcije premeštaju se iz sale u podrumu na terasu. Bioskop funkcioniše na principu donacija, te je do publike koliko će novca ostaviti pred projekciju filma.

Bioskop je veoma aktivan na svom Instagram profilu, te se o repertoaru i svim bitnim izmenama informišemo na nedeljnom nivou. U Zvezdi gledamo filmske klasike, ali i moderna, popularna ostvarenja kao i korejske, japanske i druge filmove do kojih je malo teže doći.

Učitati još
Zatvori