Wishlist: Dior haljina koju je nosila Amal Clooney
Wishlist: Dior haljina koju je nosila Amal Clooney

Wishlist: Dior haljina koju je
nosila Amal Clooney

Kraj leta znači početak sezone filmskih festivala. Kada nas kalendar podseti da se jesen bliži, znamo da se venecijanski trgovi i kaldrmisane ulice uveliko pripremaju da postanu platno za prikazivanje kako filmova, tako i ultimativnih modnih kreacija. A nas polako kreće da obuzima osećaj blagog uzbuđenja, jer ćemo svedočiti svetskim umetničkim delima. Uz to, verujemo da ste kao i mi, barem jednom zaželeli da se nađete pod svetlima reflektora i bliceva na crvenom Pallazo del Cinema tepihu. A dok se snovi ne pretvore u stvarnost, ostaje nam uloga posmatrača. Na našoj Journal wishlisti našla se vintage Dior haljina u kojoj je Amal Clooney zablistala na ulicama Venecije.

Amal Clooney - Filmski festival u Veneciji
Amal Clooney i George Clooney - Filmski festival u Veneciji

Kada pomislimo na Amal Clooney, pomisao na jednostavnu suprugu poznate holivudske ikone Georgea Clooneya brzo izbledi. Uzorna pravnica i filantropkinja postala je neosporni uzor stila i elegancije, često osvežavajući modnu scenu svojim jedinstvenim i izvrsnim modnim odabirima. Mislimo da smo svi saglasni kada kažemo da je volimo zbog njene prirodnosti, kao i besprekorne niti elegancije i ženstvenosti koje nosi u sebi. Svoj status modne ikone je ponovo potvrdila na eventu u okviru Fimskog festivala u Veneciji, čiji je domaćin bila Diana von Furstenberg. Pojavila se u romantičnoj vintage Dior haljini, koju je dizajnirao John Galliano u okviru svoje Ready-to-Wear kolekcije, iz 2000. godine. I tako je ponovo zasenila sve oko sebe.

 

Amal i George Clooney - Filmski festival u Veneciji

Dior fairytale dress

Poznato je da je eminentna luksuzna francuska modna kuća stalni gost na većini crvenih tepiha. Međutim ono što Dior kreaciju često istakne jeste upravo osoba koja je nosi. Amal definitely did the justice to this dress. Odlučila se za vintage Dior haljinu, u boji breskve i ponovo dokazala dobro poznatu less is more mantru. Čipkana i pomalo providna haljina je donela dašak prošlih vremena u Pallazo del Cinemu. Njen savršeni kroj isticao je Amalinu figuru, padajući savršeno-nesavšenom asimetričnom linijom koja je vodila do njenih gležnjeva. Preklop od tila je bio prefinjeni aksesoar koji je učinio da ova haljina izgleda kao da je fairy godmother zamahnula svojim štapićem kako bi kreacija nastala. Svoju kombinaciju je upotpunila zlatnim sandalama, dok su suptilne viseće srebrne minđuše dodale dozu elegancije i sofisticiranosti celom izgledu. Haljina je bila dostupna na Tab Vintage online digitalnom modnom sajtu, koji u okviru svoje ponude nudi isključivo vintage modne komade.

Amal i George Clooney - Filmski festival u Veneciji
Amal i George Clooney - Filmski festival u Veneciji

Slika Amal i Georgea Clooneya na pitoresknim venecijanskim ulicama i trgovima, dodatno je naglasila Diorovo remek-delo. Možemo slobodno reći da je Amalin odabir haljine i okruženja u kojem će je nositi, suptilni omaž modnoj industriji, koji ističe večnost elegencije i stila.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori