Vintage Chanel: Kreacije Karla Lagerfelda još uvek se nose
Vintage Chanel: Kreacije Karla Lagerfelda još uvek se nose

Vintage Chanel: Kreacije Karla
Lagerfelda još uvek se nose

Anna Wintour prisustvovala je večeri u Beloj kući, organizovanoj povodom posete francuskog predsednika Makrona, a za tu priliku odabrala je haljinu iz prve kolekcije Karla Lagerfelda u modnoj kući Chanel.

Glavna urednica magazina Vogue negovala je sa nemačkim dizajnerom veoma blizak odnos, pa je često viđamo u kreacijama nastalim tokom 50 godina koje je on proveo u francuskoj kući.

Ovog puta nije se opredelila tek za bilo koju haljinu, već je u pitanju komad nastao tokom Karlove prve godine u Chanel-u. Na njenom outfitu prepoznajemo i trademark kaiš ove kuće, sačinjen od zlatnih lanaca koji je i danas prisutan u novim kolekcijama.

Osim što je time pokazala da je Chanel uvek dobra opcija za ovakve prilike, bez obzira kada je određena kreacija nastala. Anna se ovime pridružila trendu koji smo već uočili mesecima unazad – vintage je trendy.

Anna Wintour u Chanel kolekciji iz 1983.

To su dokazale i mnoge druge poznate ličnosti.

Osim Anne Wintour, mnoge zvezde su se odlučile za vintage komade u Chanel-ovoj kolekciji, nastale tokom boravka Karla Lagerfelda u toj kući.

Početkom ove godine i Rihanna je odlučila da svetu objavi veliku promenu u svom životu noseći upravo vintage puffer jaknu, iz Karlovog perioda u Chanel-u.

Nostalgija za Karlovim znamenitim kreacijama kao da raste kako prolaze godine od njegove smrti. To je i razumljivo, s obzirom da se radi o nezamenjivom modnom geniju.

Kako već znamo da je sledeća tema Met Gale posvećena Karlu Lagerfeldu, pitamo se da li je Anna Wintour ovime htela da naznači svim zvanicama u kom pravcu da razmišljaju prilikom odabira svojih toaleta za taj povod. A može biti i da je samo simbolično odabrala francusku modnu kuću, imajući u vidu da je večera upriličena usled Makronove posete Vašingtonu.

Kate Middleton

Catherine, Princeza od Velsa u Chanel saoku iz 1995.

Osim Anne, vintage Chanel nedavno je ponela i Kate Middleton. Princeza od Velsa već drugi put nosi blavi sako od tvida. To je svakako dobra poruka da češće razmišljamo o održivosti naših modnih izbora, a manje o prividnoj nužnosti da za svaku priliku nosimo nove komade.

Bella Hadid

Bella Hadid u Chanel haljini iz 1986. godine (@bellahadid)

Nešto ranije ove godine, na filmskom festivalu u Kanu, Bella Hadid je ponovo zasijala u jednoj vintage haljini, a ovoga puta odabir je pao na Chanel. Haljina datira iz 1986, no to se ni po čemu ne bi naslutilo. Karlove kreacije upravo su toliko voljene zbog njihove bezvremenosti, te činjenice da diktiraju sopstvenu pitanju, nezavisno od aktuelnih trendova.

Zato će vintage Chanel uvek biti in. 

Foto: Profimedia, Instagram (@bellahadid)

Učitati još
Zatvori