Potvrđena tema predstojećeg Met Gala događaja – Karl Lagerfeld
Potvrđena tema predstojećeg Met Gala događaja – Karl Lagerfeld

Potvrđena tema predstojećeg Met Gala
događaja – Karl Lagerfeld

Urednica američkog magazina Vogue i kopredsedavajuća izložbe u Muzeju umetnosti Metropolitan u Njujorku, Anna Wintour, saopštila je javnosti da tema predstojećeg Met Gala događaja slavi delo preminulog modnog genijalca i dizajnera Karla Lagerfelda. Pun naziv izložbe glasi Karl Lagerfeld: a Line of Beauty.

Karl Lagerfeld: a Line of Beauty

Anna Wintour objasnila je da ideja postoji još od 2019. godine nakon što je nemački dizajner preminuo. Izložba Karl Lagerfel: Linija lepote nazvana je po teoriji estetike Williama Hogartha iz 1753. godine. Teoriju je opisao u delu The Analysis of Beauty. Izložba će se fokusirati na transformaciju 2D skica Karla Lagerfelda u 3D odeću.

U Muzeju umetnosi Metropolitan biće izloženo više od 150 kreacija Karla Lagerfelda. Serija izloženih odevnih predmeta obuhvataće period kreativne direkcije modnog vizionara u luksuznim kućama Chloe, Fendi, Chanel. Kao i rad u Balmain i Patou francuskim prestižnim brendovima.

Izložba će imati dva toka lepote – ravnu i „serpetinastu“. 

Takođe, izložbom će biti proslavljene kultne crno-bele uniforme i dobro poznata mantra Lagerfelda: Trenerke su znak poraza.

 

Nedavno smo govorili o važnosti odabira kreativnog direktora modne kuće i njegovoj ulozi u transformaciji brenda oslanjajući se na prvobitnu filozofiju dizajniranja. Karl Lagerfeld bio pionir svog zanata. Ono što je Virgil uradio u Louis Vuitton-u, Riccardo Tisci u Barberry-u i Demna u Balenciagi, to je Karl još šezdesetih godina uradio za Fendi, a zatim osamdesetih i za Chanel.

Pre nego što je preminuo, Karl je istovremeno bio kreativni direktor u čak tri modne kuće – Fendi, Chanel i sopstvene.

Najiščekivaniji modni spektakl svakako je Met Gala događaj. Iz godine u godinu, sa sve većim nestrpljenjem dočekujemo prvi ponedeljak u mesecu maju.

Foto. Instagram

Učitati još
Zatvori