Visoko priznanje za srpsku dizajnerku: Roksandi Ilinčić uručen orden u palati kraljevske porodice
Visoko priznanje za srpsku dizajnerku: Roksandi Ilinčić uručen orden u palati kraljevske porodice

Visoko priznanje za srpsku dizajnerku: Roksandi Ilinčić uručen orden u palati kraljevske porodice

Beogradska modna dizajnerka koja je dizajnirala haljinu u kojoj je Beyonce otvorila londonski koncert, čije kaljine nosi Kate Middleton i koja već dva puta zaredom dizajnira kostime za predstavu Kraljevskog baleta, Roksanda Ilinčić dobila je najviše priznanje za svoj doprinos u modnom dizajnu. Orden Britanske imperije jeste viteški orden koji kraljevska porodica tradicionalno dodeljuje za izuzetan doprinos modi, dizajnu, umetnosti, nauci, dobrotvornim organizacijama.

Slavna Beograđanka u Bakingemskoj palati

Sve se odvilo u kraljevskoj palati gde se tradicionalno i uručuje viteški orden koji dodeljuje lično neko iz kraljevske porodice. Ovog puta je to bila princeza Ana koja je umesto princa princa Charlesa dodelila orden našoj dizajnerki čiji uspeh slavimo zajedno sa njom.
Povodom ove svečene prilike u Bakingemskoj palati, misleći na svaki detalj, Roksanda Ilinčić se pojavila u raskošnoj haljini u kraljevskoj ljubičastoj boji i strukiranim crnim sakoom koji je naglasio njenu kreaciju i odlično se uklopio uz ostatak satjlinga. Iako je ispoštovala priliku, okolnosti, kao i mesto imenovanja najvišim ordenom, Roksanda Ilinčić se ipak odlučila da kroz odabir kreacije zadrži i deo sebe, u ovom slučaju prepoznatljiv kroj.
„Mnogo sam razmišljala o tome šta bi trebalo da obučem i šta je prikladno za ovaj događaj, ali takođe sam želela da unesem element nečega što radim i po čemu sam veoma poznata, a to je skulptura, arhitektura, umetnost, i mislim da sam uspela da spojim sve to – određene tradicionalne elemente i nešto malo nesvakidašnje“, rekla je o svom modnom izdanju.
Kreatorki iz Beograda, koja poslednjih godina živi i radi u Londonu, poverenje su poklonile mnoge svetske zvezde – od Beyonce, Michelle Obame, Anne Hathaway, Cate Blanchett i mnogih drugih. Orden je zaslužen, a mi se pridružujemo čestitkama.

Foto: Profimedia, Instagram @roksandailincic

Učitati još
Zatvori