Dočekali smo: Peter Do predstavio debitantsku kolekciju za modnu kuću Helmut Lang
Dočekali smo: Peter Do predstavio debitantsku kolekciju za modnu kuću Helmut Lang

Dočekali smo: Peter Do predstavio debitantsku kolekciju za modnu kuću Helmut Lang

Nama (modnim) skepticima je gotovo nemoguće udovoljiti. Sabato De Sarno još uvek nije predstavio prvu Gucci kolekciju, ali je da nestrpljenjem iščekujemo u nadi da će biti suprotno od onoga što predviđamo. Za Pharrella i njegovu debitantsku Louis Vuitton kolekciju i dalje nismo sigurni kada će se pokazati kao dobra odluka i zašto je LVMH pomislio da će ne-dizajer biti bolji izbor od bilo kod drugog dizajnera. Ali, zato smo bili potpuno sigurni da je modna kuća Helmut Lang načinila pravi korak i da će Peter Do biti kreativna direkcija koja je godinama unazad nedostajala ovom brendu.

Seksi minimalizam se vratio, a Peter Do svakako nije razočarao

Modna kuća Helmut Lang od samog nastanka važila je za ultimativni minimalistički izraz koji naglašava bespogovotni njujorški stil. Jer, znate kako kažu Pariz je grad mode, a Njujork stila. Nakon što je sam osnivač Helmut Lang napustio istoimeni brend 2004. sve je pošlo po zlu i činilo se da modna kuća bezuspešno traga za novim vizuelnim kodovima. Međutim, čak bi modni laik znao da prilikom promene kreativne direkcije brenda nema potrebe za uspostavljanjem nove ideologije, već nastavno na izvornu utkati DNK nove dizajnerske vizije. Jedan takav primer je Demna u Balenciagi, a možemo slobodno da kažemo i Peter Do u modnoj kući Helmut Lang.

Peter Do
Peter Do

Debitantska revija dizajnera vijetnamskog porekla na Nedelji mode u Njujorku predstavljala je iskonski povratak seksi minimalizma koji smo naslutili još u trenutku kada je Gucci prikazao kolekciju koja interpretira filozofiju Toma Forda. Pažljivo odabranom paletom boja i pretežno crno-belim kombinacijama, Peter Do je u fokus vratio prvobitnu viziju kreiranja američkog brenda, a poklonicima istog na tacni servirao formal wear komade za koje naslućujemo da će zaista biti dominantni u narednim sezonama. Kolekcijom za proleće/leto 24 vladala je i nijansa žute, odnosno boja senfa. Takođe, detektovali smo i takozvane špic kragne o kojima smo nedavno govorili.

Peter Do
Peter Do
Peter Do
Peter Do

Foto: IMAX

Učitati još
Zatvori