Nedelja mode u Milanu je počela – Diesel i Fendi su zvezde prvog dana
Nedelja mode u Milanu je počela – Diesel i Fendi su zvezde prvog dana

Nedelja mode u Milanu je počela –
Diesel i Fendi su zvezde prvog dana

Da, London i Njujork imaju sjajnu modnu scenu ali prave modne igre počinju kada se fashion crowd prebaci u Milano i Pariz. Mnogo je veći hajp oko samih revija ali i propratnih događaja, a modne kuće se trude da opravdaju očekivanja u prezentovanju same revije i produkcijski pomere lestvicu od prošle sezone.

Prvi dan Nedelje mode u Milanu obeležile su revije modnih kuća Fendi i Diesel, pravimo osvrt na trendove koji nam se plasiraju za nadolazeću jesen.

Florals for Fall? 

Nemamo više groundbreaking cvetni print za proleće – sada ga nosimo na jesen. Glenn Martens rešio je da Diesel iz premium brenda lansira u high fashion brend i to mu uveliko polazi za rukom, a kolekcije koje izbacuju u poslednje dve godine sve su samo ne basic. Diesel Fall ’24 ima red floralnog printa, red jambolije i na kraju, očekivano, red vrhunskog denima. Još jedna jako bitna stvar – mikro suknje i dalje trenduju modnim nebom i moramo priznati da smo ovaj komad sa vremenom oberučke prihvatili i zavoleli. Diesel je, kao i uvek, napravio statement događaj koji je uvek više od same revije i pukog prikazivanja nove kolekcije. Diesel means – showtime!

Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel

Fendi never disappoints

Kao ni mikro suknje tako ni trend braon boje (još uvek) ne ide nigde. Kim Jones nam poručuje da na vreme nabavimo svoj primerak autentičnih čizmi preko kolena, i da, po mogućstvu, budemo hrabriji kada je odabir boja u pitanju. Modna kuća Fendi kroz svoje kolekcije u kontinuitetu pruža savršen clean cut look koji svaka biznis žena od stila želi da pull out-uje. Kako se serija Suits vraća u okviru spin off-a i seli u Los Anđeles, lik Jessice (koja se, doduše, penzionisala) zamišljamo u svakom looku koji je juče prikazan na Fendi Fall/Winter ’24 pisti. Fendi kolekcija uvek oživljava women power energiju.

Fendi
Fendi
Fendi
Fendi
Fendi
Fendi
Fendi

Foto: Spotlights Launchmetrics / Instagram / @diesel

Učitati još
Zatvori