Grande Marc Jacobs: Kako je čuveni brend proslavio 40 godina postojanja
Grande Marc Jacobs: Kako je čuveni brend proslavio 40 godina postojanja

Grande Marc Jacobs: Kako je čuveni brend
proslavio 40 godina postojanja

U jeku najistančanijij modnih manifestacija zadesila nas je još jedna skoro pa apokaliptična više predstava, nego revija o kojoj ne prestaje da priča cela industrija. Marc Jacobs je u grandioznom stilu proslavio 40 godina postojanja brenda i to ne samo viralnim snimkom iza kojeg stoji neprikosnovene kreativna direkcija Yulyje Shadrinsky. Sećate se nje? Podsetićemo vas.

Naime, pre svega nekoliko meseci modna kuća Marc Jacobs objavila je kampanju o kojoj je danima brujala scena, a prikazivala je devojku koja koja nosi prepoznatljive Kiki Ankle Boots i Sack Bag model torbe na ramenu dok inscenirano pada niz stepenice.

Bilo kako bilo, pored videa na kojem Marc Jacobs plašljivo duva svećice, dočekala nas je i prava modna poslastica – revija koja istovremeno slavi neosporiv uticaj američkog brenda i prikazuje nove ideologije dizajniranja kroz Spring/Summer 24 kolekciju.

Marc Jacob’s doll house

Bih tables, big chairs, big hair – i na kraju veliko „DA“ kada je reč o celokupnom dojmu revije koja nas je uvela u bajkovitu kuću za lutke Marca Jacobsa. Kolekciju je odobrio čak i Kanye West, a šta smo zapravo detektovali na improvizovanoj pisti?

Perike su predstavljale polaznu tačku svakog looka, a stil šezdesetig godina bespogovorno je uzeo maha prilikom kreiranja ove kolekcije. Uveličane proporcije bile su vidljive i kroz same siluete, a jedan od upečatljivih detalja bila su dugmad. I to ne u Chanel režiji već u XXL dimenzijama.

Neprirodni položaj ramena i fiksirani kaputi isticali su repliku plastične odeće koju smo viđali na lutkama. Bele hulahopke ni ovog puta nisu izostale.

marc jacobs
marc jacobs
marc jacobs

Heaven by Marc Jacobs entered the party

Slavlju se pridružilo i istureno odeljenje brenda Marc Jacobs koje targetira aktuelnu Gen Z publiku. Na pisti su debitovali velvet komadi u roze, ljubičastoj i sivoj boji, a reč je o kratkim duksevima sa kapuljačom i još kraćim donjim delom na kojem se nalazio kultni logotip plišanog medveda. Nešto poput Juicy Couture trenerki koje su bile popularne dvehiljaditih u Marc Jacobs izvedbi.

marc jacobs
marc jacobs

Foto: Launchmetrics/spotlight

Učitati još
Zatvori