Maison Margiela x Gentle Monster kolekcija je sve što smo znali da nam je potrebno
Maison Margiela x Gentle Monster kolekcija je sve što smo znali da nam je potrebno

Maison Margiela x Gentle Monster kolekcija je sve što smo znali da nam je potrebno

Modna industrija uspostavila je ideologiju kreiranja atraktivnih kolaboracija koje predstavljaju spoj gotovo nespojivih načela dizajniranja i time udvostručuju hajp oko već atraktivnih kolekcija. Poslednji u nizu primera na zadatu temu je upravo Maison Margiela x Gentle Monster saradnja koje je već posle prvog dropa izazvala pometnju na sceni.

Bilo kako bilo, i drugi (očekivani) drop je tu, a ovo je reklo bi se jedan od školskih primera uspešnih marketinških strategija. Kada visoka moda upoznaje streetwear, kada John Galliano postaje hypebeast – Maison Margiela x Gentle Monster kolaboracija redefinisala je granice između couturea i futurističkog izraza.

Korejska etiketa Gentle Monster izrađuje najfinije naočare, a njihovi modeli uveliko su se našli na našoj wishlisti. I to ne jedan već dva modela koja su nastala u saradnji sa belgijskim brendom aksesoara D’Heygere. Pored toga, uveliko smo govorili i o Gentle Monster Jelly kolekciji koja se rasprodala u rekordnom roku. Nazvana Gentle Jelly ova kolekcija postala je prava modna poslastica, a Gummy, Yummy, Sugar Buff, Juicy, Gelati i Panna Cotta servirani su u šarenom pakovanju koji neodoljivo podseća na prepoznatljivo pakovanje Haribo gumenih bombona. Čiji je unpacking efektan isto onoliko koliko i sam dizajn.

Maison Margiela x Gentle Monster

Kampanja koja pažljivo prati ideologiju same kolekcije predstavlja pejzaž iz snova iza kojeg stoji fotograf Jordan Hemingway. Iako ne postoji nužna poveznica, jasno je da polaznu tačku kreiranja ove linije pronalazimo u filozofskom pristupu genijalne Artisanal revije koju ne John Galliano nesebično podelio modnoj zajednici. Nekonformizam, avangarda i doza apokaliptičnosti imperativ su ove kolaboracije. Prevazilaženje sadašnjeg trenutka i uspostavljanje novog narativa svakako je cilj jedne od najznačajnijih kolaboracija današnjice. Kylie i Kris Jenner su uveliko isfurale ove modele i to za vreme Nedelje visoke mode u Parizu kada su pristustvovale Artisanal reviji.

Učitati još
Zatvori