Gosha Rubchinskiy je novi član Yeezy tima: Šta nam je Kanye West pripremio sada?
Gosha Rubchinskiy je novi član Yeezy tima: Šta nam je Kanye West pripremio sada?

Gosha Rubchinskiy je novi član Yeezy tima: Šta nam je Kanye West pripremio sada?

You heard it here first. Kanye West je upravo započeo novu Yeezy eru, a Gosha Rubchinskiy je postao novi head of design. Pojedini modni laici će reći da je ovo još jedan u nizu nepromišljenih poteza američkog repera, međutim i pticama na grani je jasno da Kanye uvek dela u pravcu postizanja višeg cilja. Čak je i grandiozni povratak na X platformu (nekadašnji Twitter) bio u znaku novoostvarenog partnerstva i postavljanje inovativnijih ideologija dizajniranja koje bespogovorno važe za vizonarski pristup ruskog kreatora čiji brend je na trenutak promenio klimu uličnog stila i njenog statusa unutar pop kulture.

ГОША

U znak povratka jednog od začetnika ulične mode kojeg smo praktično izbrisali sa radara modnih prevratnika čija vizija je redefinisala poimanje savremenog stila, prisećamo se kako je sve izgledalo pre 2918. kada se Gosha Rubchinsky povukao sa scene.

Ruski dizajner osnovao je brend davne 2008. kada je započeo eru kritičkog odnosa modne industrije prema političkim ideologijama, a dizajniranje je usmerio ka omladinskim subkulturama poput blokeclorea i rejv scene. Među prvima je pistu smestio u napuštenim građevinama, a debitantska kolekcije nosila je naziv Evil Empire. Njegova buntovnička misija privukla je, reklo bi se, negativnu pažnju ruskog tržišta, te je potražnja za komadima značajno opala. Gosha Rubchinsky je na kratko moral da obustavi proizvodnju sezonskih kolekcija, sve dok njegov rad nije prepoznalo vođstvo brenda Comme des Garçon.

Kažu da je Gosha Rubchinsky najveći uspon doživeo nakon Nedelje mode u Parizu 2014. kada je uspeo da dopre do entuzijasta najistančanijeg ukusa kojima je pomalo dosadilla jednoličnost modne scene. Coby je u jednoj liniji istako sve ono što je neophodno da naglasimo u ovom tekstu, a glasi „nosi samo Fila, Off-White, Gosha Rubchinsky“. Upravo je to bio period kada su Virgil i Gosha postavljali temelje streetweara koji je ubrzo postao najpoželjnija stilska filozofija, a dizajne ruskog vizionara furao je čak i Asap Rocky, pa i Kanye West kojeg smo nebrojeno puta viđali u ГОША РУБЧИНСКИИ trenerkama.

Malo je reći da s nestrpljenjem iščekujemo prve zajedničke projekte s obzirom na to da pamtimo niz kultnih saradnji poput onih sa adidasom i Hilfigerom.

Foto: Instagram (@dondatimes, @gosharubchinskiy)

Učitati još
Zatvori