Wishlist: Coperni Air Swipe Bag
Wishlist: Coperni Air Swipe Bag

Wishlist: Coperni Air Swipe Bag

Paris Fashion Week je u punom jeku, a Coperni je još jednom napravio pometnju na nezasitoj modnoj sceni. Da li je savremenom društvu moda dovoljna, retoričko je pitanje. Jasno je da u trenutku prekomerne konzumacije različitog sadržaja dizajneri neuspelo pokušavaju da održe fokus isključivo na komadima, te su shodno tome formirali novu eru prezentovanja kolekcija koje uključuju i dodatni efekat iznenađenja – bilo da je reč o scenografiji, nekonformističkim izrazima ili pak naprednoj tehnologiji.

Ukoliko ste pomislili da su spray-on haljina modne kuće Coperni kao i roboti na pisti sve što su Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant imali da pokažu, prevarili ste se. Na tek održanoj reviji za sezonu Fall/Winter 24 dvojac je predstavio prepoznatljivu Swipe siluetu napravljenu od – vazduha. Dobro ste čuli, ova torba sadrži 99% vazduha i 1% stakla. Preciznije rečeno, izgrađena je od nanomaterijala koji NASA uveliko koristi i to za hvatanje zvezdane prašine i predstavlja najlakšu čvrtsu supstancu na našoj planeti.

Wishlist: Air Swipe Bag

Prisetimo se spray-on haljine koju je nosila Bella Hadid i trenutka uzurpacije modne scene. Mišljenja su bila podeljena, a analize su se delale u dva pravca. Jedni su slavili nove tehnologije dok su drugi naglašavali nedostatak inovativnosti s obzirom na to da je upravo taj način kreiranja komada predstavljen deceniju ranije. Međutim, Air Swipe Bag zaista jeste revolucionarni dizajn. Izgledom podseća na oblak, a ova torba ujedno je i najveći predmet napravljen od nanomaterijala. Iza genijalnosti ovog poduhvata stoji profesor Ioannis Michaloudis.

Šta može da stanu u ovu torbu, pitate se? Iako teži svega 35 grama, Air Swipe Bag može da izdrži čak 4000 puta veću težinu od svoje što iznosi 12 kilograma. U prevodu – može da stane sve i upravo zbog toga se nalati na našoj ultimativnoj wishlisti.

@coperni
Air Swipe Bag je naša nova Coperni opsesija
Air Swipe Bag je naša nova Coperni opsesija
@coperni

Kako i sami objašnjavaju, Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant iz sezonu u sezonu nastoje da predstave naprednije verzije kultnog Swipe modela torbe, pa se tako recimo nedavno na našem radaru našla staklena varijacija na temu. Air Swipe Bag je epohalno otkrovanje koje nastoji da redefiniše savremene modne ideologije, a sama izrada je trajala tri meseca.

Foto: Instagram (@coperni, @higocmpn, @iamhearte), Launchmetrics/spotlight

Učitati još
Zatvori