Hotel The Amauris Vienna: Dijalog umetnosti i luksuza
Hotel The Amauris Vienna: Dijalog umetnosti i luksuza

Hotel The Amauris Vienna: Dijalog
umetnosti i luksuza

U današnje vreme kada luksuzna putovanja nisu samo pitanje prestiža i udobnosti, odabir jedinstvenog hotela znači odabir savršenog osećaja i atmosfere koja vas očekuje tokom boravka u hotelu. Prilikom izbora hotela u nekoj od evropskih prestonica, ljudi danas traže mnogo više od onoga što predstavlja standard za vrhunske hotele.

Ekskluzivni evropski hoteli često su dizajnirani tako da odišu određenim šarmom i karakterom koji odražava kulturu i istoriju regiona u kojem se nalazi. Težnja ka usluzi koja nadilazi standardnu ponudu vodi ka iskustvu koje će pružiti dodatnu inspiraciju, prepoznavanje i cenjenje estetike ambijenta. Sve navedeno je ideja kojom se vode oni koji biraju posebnost kao svoju refleksiju, čineći i svoj odmor nezaboravnim doživljajem.

The Amauris Vienna

Kada je pre godinu dana otvorio svoja vrata na čuvenoj Ringstrasse aveniji, na adresi Kärntner Ring 8 u Beču, luksuzni butik hotel The Amauris Vienna postao je najnoviji dragulj grupe Relais & Châteaux, međunarodne hotelske asocijacije koju čine nezavisni hoteli i restorani koji nastoje da sačuvaju i promovišu raznolikost ali i tradiciju gostoprimstva sa kojima dele iste vrednosti. Hotel Amauris ističe se svojim prefinjenim dizajnom, luksuznom estetikom i pažljivo odabranim detaljima.

Pored komfora i ekskluziviteta koji osetite kada kročite u hotel The Amauris, prepoznaćete i svet koji sugeriše savremenu intepretaciju kulturnog nasleđa. Arhitektura, specifičan ambijent i umetnička dela koja se nalaze u hotelu učiniće da lepota koju iskusite postane ne samo deo vašeg trenutnog iskustva, već i trajna inspiracija koja će vas pratiti i nakon boravka u njemu.

Sofisticiranost i neprolazna elegancija

Smešten u zgradi iz 1860. godine, hotel The Amauris Vienna spaja sofisticirano nasleđe Beča sa savremenim dizajnom i odiše neprolaznom elegancijom crno-bele estetike istoimenog leptira. Sa 62 smeštajne jedinice, uključujući 17 apartmana različitih kategorija, hotel The Amauris nudi vrhunski dizajn enterijera i spoj tradicije i ekskluzivnog komfora. Kroz upotrebu najkvalitetnijih materijala poput drveta i mermera, hotel stvara atmosferu luksuza i udobnosti, dok personalizovana usluga dodatno pojačava doživljaj boravka.

Hotel The Amauris Vienna poseduje sve komponente kojima odišu ekskluzivni hoteli u čuvenim evropskim metropolama – lokaciju, sofisticirani ambijent i vrhunski kvalitet usluge. Ali i mnogo više od toga, jer ovaj hotel zahvaljujući svojim specifičnostima prevazilazi standardne sadržaje koji se očekuju u jednom ovakvom hotelu. 

Hotel The Amauris Vienna: Dijalog umetnosti i luksuza

Autentična umetnost kao imperativ

Autentičan karakter ovog hotela ogleda se i u jedinstvenoj kolekciji originalnih umetničkih dela koja poseduje, podsećajući nas na neprolaznu vrednost epohe sa kraja 19. veka. Umetnička dela često prikazuju lepotu na različite načine, a gotovo uvek su prozor u svet koji može da inspiriše, intrigira i oplemeni iskustvo boravka. Portreti, pejzaži ili apstraktne kompozicije probudiće različite emocije poput radosti, uzbuđenja ili nostalgije.

Inspirativne slike mogu pokrenuti ideje, podstaknuti kreativni proces i motivisati ljude da izraze svoje misli i emocije kroz umetnost, pa će tako pogled na kolekciju podstaći vaš estetski ukus i senzibilitet. Slike koje se nalaze hotelu birane su sa ukusom i prema osećaju za lepo i kao takva unose sklad, harmoniju, originalnost i umetnički izraz u celokupan enterijer.

Hotel The Amauris Vienna: Dijalog umetnosti i luksuza

Kada se osvrnete na umetničku kolekciju slika u restoranu Glasswing i u Glasswing Bar & Bistro u okviru hotela, postaće vam jasno na što se misli kada se kaže da danas novcem možete da kupite mnoge stvari osim tradicije i istorije. Slike koje su izložene potiču iz perioda oko 1900. godine i deo su umetničke kolekcije porodice vlasnika, koja se stvarala generacijama. Beč, kao epicentar kulturne i umetničke aktivnosti, svoj uticaj pokazao je i kroz impresionizam, secesiju i postimpresionizam.

Ova kolekcija poseduje značajna dela navedene epohe i impresivna je kako prema odabiru samih dela tako i prema umetnicima koji su aktivno doprinosili i značajno uticali na evoluciju umetnosti i kulture tog perioda. Alexander Rothaug, Emil Jakob Schindler, Olga Wisinger-Florian i Carl Moll i njihova dela, svako veličanstveno na svoj način, predstavljaju izvanredna imena umetničke epohe kraja 19. i početka 20. veka koje su definisale umetnost tog vremena. 

Impresionističke ideologije

Osim uživanja u vrhunskim gastronomskim specijalitetima u restoranu Glasswing, kao i opuštanja u savršeno dizajniranim i udobnim sobama hotela Amauris Beč, imajte na umu da ste okruženi slikama izuzetne umetničke vrednosti koje dodaju novu dimenziju vašem boravku. Te slike nisu samo dekoracija; one su prozor u prošlost, tihi svedok jednog vremena i svedočanstvo o bogatom nasleđu koje oplemenjuje celokupan ambijent hotela.

Ugledajući se na impresioniste tog vremena, zastanite za momenat i umesto na užurbanu svakodnevnicu, fokusirajte se na trenutne efekte svetla koje vas okružuje. Dozvolite sebi da budete različiti i inovativni, otvarajući put za mnoge pravce i tokove umetnosti života koja vas tek čeka.

But don’t spread the word, keep it just for you. 

Foto: PR, Instagram (@theamaurisvienna)

Učitati još
Zatvori