Izvršni direktor Pume Bjørn Gulden u pregovorima sa adidasom
Izvršni direktor Pume Bjørn Gulden u pregovorima sa adidasom

Izvršni direktor Pume Bjørn Gulden u
pregovorima sa adidasom

Nakon niza negativnog marketinga i razilaženja sa ultimativnim brendom streetwear odeće za koji se tvrdi da je donosio čak 40% ukupne zarade, vreme ja da Yeezy vs adidas priču na kratko ostavimo po strani, jer se u njihovim redovima trenutno dešava ozbiljna modifikacija vodećih funkcija. Iz nemačke kompanije sportske opreme adidas potvrđeno je da su u pregovorima sa trenutnim izvršnim direktorom bratskog brenda Puma. Naime, postoje veoma veliki izgledi da će Bjørn Gulden uskoro preuzeti poziciju Kaspera Rorsteda, koji je najavio svoj odlazak iz kompanije još u mesecu avgustu.

Bjørn Gulden

Bjørn Gulden može da se pohvali višedecenijskim radom u industriji sportske opreme, a na poziciji izvršnog direktora Pume nalazi se od 2013. godine. Upravo u zavidnom iskustvu Švajcarca uviđa se značajna razlika između njegovog mogućeg dolaska na istu funckiju rivalskog brenda, u odnosu na veoma neiskusnog Kaspera Rorsteda koji u trenutku preuzimanja funckije izvršnog direktora adidasa nije imao dodira sa industrijom sportske opreme. Takođe, gospodinu Guldenu bi ovo bio drugi mandat u adidasu, s obzirom da ranije u karijeri bio na poziciji višeg potpredsednika zadužen za odeću i aksesoare.

Kasper Rorsted

Procenjujemo da će ishod pregovora značajno uticati na klimu unutar industrije sportske opreme, s obzirom da su adidas i Puma rivali ne samo na tržištu, već njihova netrepeljivost počiva na nepovoljnim odnosima između braće-osnivača Dassler, Rudolfa i Adolfa.

Foto. Profimedia

Učitati još
Zatvori