Autfiti koji su privukli (modne) objektive na 77. filmskom festivalu u Kanu
Autfiti koji su privukli (modne) objektive na 77. filmskom festivalu u Kanu

Autfiti koji su privukli (modne) objektive na
77. filmskom festivalu u Kanu

Galmur, visoku modu i terminologiju ikoničnosti trenutno možemo pronaći na Filmskom festivalu u Kanu. Bilo da je u pitanju crveni tepih ili kreacije na ulicama Azurne obale, francusko podneblje iz (većine) svojih zvanica izvlači onu chic stranu koju smo, na neki način, u svakodnevnom životu izbacili iz modnog vokabulara. Kako smo Naomi Campbell već okarakterisali jednom od najbolje obučenih, pronašli smo zvanice koje će joj u ovoj kategoriji praviti društvo. S tim u vezi, donosimo autfita sa 77. filmskog festivala u Kanu koji su pridobili pažnju (modnih) objektiva.

Hunter Schafer – mix of Prada and Armani Privé


Američka glumica Hunter Schafer, zvezda poznatog tv serijala Euphoria, našla se na našem modnom radaru. Naime samim dolaskom na teritoriju Azurne obale Hunter je poentirala da nas na crvenom tepihu očekuje nešto veliko. Njen prvi off carpet izbor bio je street style, dok se drugi našao pod potpisom Prade. Hunter ovog puta bila je inspirisana francuskom marinom i primorijem, te je Muccia Prada donela svoj (seksi) italijanski take.

Armani Privé našao se iza potpisa haljine koju je glumica nosila na crvenom tepihu. Predstavljajući rekreaciju kreacije s upečatljivim sedefastim odsjajem iz kolekcije za proleće/leto 2011. Armani Privé i Hunter od sada možemo okarakterisati kao power fashion duo.

Rami Kadi team knows the fashion game


Volimo da vidimo dobro obučene zvanice ali isto tako i modnu bandu pot potpisom određene modne kuće. Ovog puta jednu od jačih igri vodio je Rami Kadi brend, dizajnerke libansko-američkog porekla.

Poznata manekenka Ming Xi zasijala je u puder roze haljini s izraženim korsetom poentirajući nešto ženstvenije siluete. Haljina iz Les Miroirs kolekcije našla se pod epitetom jednog od najboljih izdanja sa sedamdeset sedmog Filmskog festivala u Kanu.

Yara Albamlah, beauty influenserka i vlasnica skincare brenda i kozmetičkog salona Treat, takođe bila je deo Rami Kadi tima. Crna haljina dugih rukava, nalik ogrtaču, svoj akcenat stavila je na glamurozno perije.

Yseult is our Miss Dior


U pratnji kozmetičke kuće L’Oreal Paris, francuska pevačica Yseult svoju kreaciju prepisala je Dioru, i to vintage Dioru. Kada pominjemo Dior arhivu, u glavi je naravno jedan jedini Christian Dior. U rukama Yseult ovog puta našla se kreacija iz 1947. godine.

Francuska zvezda vratila nas je sedamdeset sedam godina unazad svojom kreacijom, na 77. filmskom festivalu u Kanu. Slučajnost? Ne bismo rekli. Ikoničnost? Definitivno.

Margaret Qualley brought new Chanel


Američka glumica i Chanel devojka Margaret Qualley, ostala je verna svojoj odabranoj etiketi. Kako je Naomi izabrala arhivu, Margaret rekla je – nešto novo! Poznata zvezda zasijala je u bebi roze haljini upotpunjenoj karnerima i dominacijom tila i predstavila romantičan take kanskog glamura. Haljina se našla pod proleće/leto 2024. etiketom dok je čak i izbor štikli bio isti kao sa revije.

Selena Gomez in Saint Laurent ( + Giambattista Valli) 


Kako Selena Gomez tumači jednu od glavnih uloga u filmu Saint Laurent produkcije, izbor dizajnera bio je i više nego očigledan. Dugačka haljina, prepoznatljive belo-crne kolor palete odisala je klasikom i vanvremenskim glamurom. Ono što nikada ne izlazi iz mode donosi Saint Laurent, dok se nakit nalazio pod Bvlgari potpisom.

Na ulicama Azurne obale Selena je viđena u crvenoj midi Giambattista Valli haljini, koja je kao jedan od svojih glavnih motiva poentirala ruže i romantični pak upečatljivi floral izgled.

Učitati još
Zatvori