Tri modne kampanje čija su zaštitna lica naslednici uticajnih javnih ličnosti
Tri modne kampanje čija su zaštitna lica naslednici uticajnih javnih ličnosti

Tri modne kampanje čija su zaštitna lica
naslednici uticajnih javnih ličnosti

Jesen je ispunjena brojnim modnim poglavljima. Ona nas intenzivno vode kroz različite eksperimente, i tako počev od materijala, pa sve do palete boja – jesenja igra tokom septembra dobija uzbudljiv start, ali i zaplet. Iz sezone u sezonu modni trend uspostavlja cikličnu putanju – povremeno se izgubi sa mape, zatim se vrati i naposletku stiče nove elemente. Tako je i sa modnim kampanjama zahvaljujući kojima brendovi i njihova zaštitna lica prezentuju svoje ustaljene modne filozofije u kooperaciji s važećim trendovima.

U sklopu ovonedeljnog modnog poglavlja akcenat je stavljen na tri modne kampanje, čija su zaštitna lica naslednici izrazito uticajnih javnih ličnosti. A kako su se u ovim ulogama snašli Deva Cassel, Lila Moss, King Combs i Amelia Gray Hamlin – saznajte u nastavku teksta.

Deva Cassel x Sisley

Neodoljivi šarm Vincenta Cassela i sofisticiranu lepotu Monice Belluccu idealnom spoju nasledila je njihova kćerka Deva Cassel. Za kratko vreme  osvojila je filmski svet vodećom ulogom u filmu La Bella Estate, a uspeh ove svestrane devojke nije izostao ni na modnom terenu. Svakodnevno je možemo videti u raznolikim editorijalima ili kampanjama, poput one za parfem Dolce & Gabanna Fresh, dok su i modne piste  sve učestalije ispunjene njenom upečatljivom pojavom.

Novu jesenju sezonu startovala je više nego uspešno, a modna kampanja za  francuski brend Sisley, jedna je od onih o kojima se u poslednje vreme neprestano priča. Na granici između elegantnog i buntovnog, fall/winter kolekcija Burning Rose hipnotiše svojim upečatljivim estetskim momentima. Snimljena objektivom mladog fotografa Pierre-Ange-a Carlotti-ja, nova kampanja čuvenog pariskog brenda kroz simboliku ruže zahvaćene plamenom u intimnom ambijentu otvara priču o zabranjenoj ljubavi dvoje mladih. Odeća u besprekornom skladu odražava DNK brenda i umnogome ide u korak s vremenom, te se u kolekciji mogu naći  nosioci bezvremenog stila, ali i potpuno novi odevni elementi koji odišu sirovom senzualnošću.

@sisley
@sisley

Lila Moss x Maje Paris

Smena generacija stavila je neka sasvim nova lica u fokus. Tako Lila Moss, naslednica čuvene manekenke Kate Moss, nastavlja da niže porodične uspehe u modnoj sferi – a za veoma kratko vreme osvojila je simpatije mnogih. Osim fantastične moći transformacije, koja je prikazana na naslovnoj strani British Vogue magazina, ova dvadesetogodišnjakinja izdvojila se i kao lider u postavljanju trendova, te u Velikoj Britaniji trenutno važi za najupečatljiviju ‘it’ devojku.

Upravo ovaj epitet ‘it’ devojke, spojio je Lilu Moss s renomiranom francuskom modnom kućom Maje Paris, koja ove jeseni obeležava dvadesepetogodišnjicu od svog osnivanja. Kreativna direktorka Judith Milgrom tim je povodom izašla iz stilske zone komfora sjedinivši francusku eleganciju i britansku ležernost, čija se kulminacija odigrala u Londonu. Nova kolekcija namenjena je prvenstveno pripadnicama generacije Z, dok se odevni elementi kreću od chic ležernih dnevnih varijanti, pa sve do večernjih haljina. U sklopu promotivne kampanje Lila je predstavila i redizajniranu varijantu čuvene Miss M tašne u nekoliko boja, koja zasigurno postaje pravi bestseller ove sezone.

@majeparis
@majeparis

DKNY x King Combs & Amelia Gray Hamlin

Američka dizajnerka Donna Karan najpre je osnovala istoimenu modnu kuću 1984. godine, koja se sastojala iz elegantnih elemenata. Tokom devedesetih ulična moda postaje sve popularnija, pa tako čuvena dizajnerka 1998. godine otvara i liniju namenjenu znatno urbanijoj populaciji pod imenom DKNY. Od tog trenutka dobija epitet „kraljice Sedme avenije“, a ikonični DKNY logo sve do danas utkan je kroz odeću, parfeme i različite modne aksesoare.

Sledstveno tome, poslednji deo ovonedeljne modne trilogije završava se u Njujorku. Nova DKNY kolekcija pulsira u urbanom ritmu Velike jabuke, a glavni akteri propratne modne kampanje jesu King Combs, sin čuvenog repera Puff Diddy-ja i manekenka Amelia Gray Hamlin, čiji su roditelji, glumački par Lisa Rinna i Harry Hamlin. Fotografije su nastale ispred objektiva popularnog američkog fotografa Dan-a Martensen-a, koji u prepoznatljivom stilu beleži srž njujorških ulica, ispisujući im još jedno ljubavno pismo.

@kingcombs
@dkny

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori