Romantična pastorala u Zimmermann izvedbi
Romantična pastorala u Zimmermann izvedbi

Romantična pastorala u Zimmermann izvedbi

Jesen je sve bliža i opojno doziva u svoje redove. U tim momentima nekako sve postaje intenzivnije, počevši od mirisa, pa sve do okolnih pejzaža – koji u spoju stvaraju neodoljivo romantičnu uvertiru. Brojni brendovi uveliko su otpozdravili more i sunce uz jedno koketno ciao, i sledstveno tome spremno uz zagasito-pastelnu paletu dočekuju smenu godišnjih doba. Među prvima je i australijska modna kuća Zimmermann učinila isto, a nova kolekcija vodi nas kroz autentično modno putovanje sastavljeno iz cvetnih printova, čipke, predimenzioniranih detalja i lepršavih volana.

The Luminosity – blistavost

Nova The Luminosity kolekcija predstavlja odličnu uvertiru za jesen, ali i za vanvremenski stil po kojem je nadaleko prepoznatljiva ova australijska modna kuća. Vlasnica i kreativna vodilja, Nicky Zimmermann, polaznu inspiraciju za  kolekciju pronašla je kroz umetnički opus australijskog slikara Rupert-a Bunny-ja. Njegove pastorale i živopisne kombinacije boja utkane su u prepoznatljiv Zimmermann dizajn, a harmonija ovog spoja vidljiva je kroz haljine različitih dužina i krojeva, košulje i kombinezone.

Rupert Bunny je svoj umetnički put otpočeo u rodnom Melburnu, nastavio u Parizu, gde ujedno i stiče prva velika priznanja. U početku je slikao motive iz različitih mitologija, dok su njegov kasniji slikarski ritam obeležili pastoralni prikazi u Belle-Époque stilu. Upravo ovaj potonji pravac slavnog umetnika oživeo je iznova zahvaljujući Zimmermann-u i time još jedanput pokazao sjedinjenu cirkulaciju mode i umetnosti.

Nastanak modne kuće Zimmermann

Kreativnu putanju modne kuće Zimmermann otpočela je davne 1991. godine dizajnerka Nicky Zimmermann. Svoje početničke kreacije, šivene u porodičnoj garaži, prodavala je u Paddington marketima, dok 1992. godine uz pomoć sestre Simone otvara i prvi butik u Sidneju. Njihova sofisticirana estetika i krojevi koji lagano prianjaju uz kožu, postali su sinonim za vrhunski kvalitet, a modna kuća je vremenom beležila brojne uspehe kako u Australiji, tako i u ostatku sveta. Zimmermann svoje kolekcije redovno prikazuje na Nedelji mode u Njujorku. A poslednjih godina u mondenskim mestima otvara i prepoznatljive sezonske butike, koji sve više poprimaju izgled pravih umetničkih dela.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori