Zašto je važno da deca nose odeću od prirodnih materijala – naročito tokom toplijih dana
Zašto je važno da deca nose odeću od prirodnih materijala – naročito tokom toplijih dana

Zašto je važno da deca nose odeću od prirodnih materijala – naročito tokom toplijih dana

Odabir garderobe za najmlađe može predstavljati poseban izazov, pre svega kada nastojimo da odaberemo adekvatne materijale koji im neće naškoditi. Bebina i dečija koža osetljivija je od kože odraslih, zbog čega sintetički i slični veštački materijali nisu preporučljivi u ranim mesecima. Njihova koža lakše apsorbuje supstance, te je izbor odeće posebno važan kako ne bi bili izloženi potencijalno štetnim materijama. Posebno tokom letnjih dana i na visokim temperaturama, imperativ je da odeća dozvoli bebinoj i dečijoj koži da diše. Prirodni materijali stoga su najbolji izbor, i to posebno pamuk i lan.

Kako odabrati komade od prirodnih materijala?

Iako ćemo često videti da se pamuk navodi na etiketi, važno je da komadi koje biramo, bilo da se radi o onima za decu ili odrasle, sadrže optimalan procenat ove tkanine. Kako bismo zaista osetili benefite pamučne garderobe, važno je da ona sadrži minimum 40-60% ovog materijala. Slično je i sa lanom, gde se preporučuje između 50 i 60 procenata. Ova tkanina najbolji je izbor tokom letnjih dana jer pruža prijatan osećaj na koži, zbog čega je često nosimo na plaži i kraj mora.

Izdvojili smo naše favorite

Kako bismo vam olakšali potragu za dečijom garderobom koja ispunjava sve navedene kriterijume, izdvojili smo favorite letnjih kolekcija za najmlađe. PEPCO asortiman letnjih komada nudi veliki izbor raznobojnih, prijatnih majici, haljina, šortseva i kompleta, kreiranih sa 100% pamuka ili obogaćene lanom. Nežni materijali dozvoljavaju dečijoj koži da diše, a zbog svoje lagane teksture idealni su za tople letnje dane. Tako možete biti sigurni da ste odabrali najbolje za vaše dete, dok se istovremeno oni osećaju prijatno u igri i svakodnevnim aktivnostima.

pepco majica
pepco tirkizna majica na bretele
pepco pamučna majica za devojčice
pepco pink majica za devojčice
pepco Kajsija majica sa karnerima
pepco Kajsija šorts za devojčice
pepco Majica za muškarce
pepco Šorts za dečake
pepco Zelena polo majica za dečake
pepco Bež šorts za dečake
PEPCO košulja za bebe sa dodatkom lana
PEPCO beli šorts za bebe sa dodatkom lana
pepco Bodi sa karnerima
pepco
pepco Tirkizni komplet za bebe

Foto: PEPCO

Učitati još
Zatvori