Upcycling kod kuće: Farmerke sa mašnicama
Upcycling kod kuće: Farmerke sa mašnicama

Upcycling kod kuće: Farmerke sa mašnicama

Početkom svake godine, pravimo mentalni popis stvari koje ostavljamo za sobom, kao i onih koje ipak nosimo u novu godinu sa nama. U prevodu, kreiramo sopstveni what’s in and what’s out spisak, razume se naravno, na modnom i beauty planu. U 2024. godini, ono što se definitivno nalazi u našoj in koloni jesu ekološki svesnije modne odluke. Stoga, godinu započinjemo malim do it yourself projektom, a šta trenutno zvuči bolje nego farmerke sa mašnicama?

Šta je upcycling?

Ukoliko se prvi put susrećete sa pojmom upcycling, možda ćemo upravo promeniti način na koji posmatrate modu, ali i odevne komade koje već imate kod kuće. U pitanju je održivi pristup životu sa filozofijom davanja novog života “starim” komadima kako bismo smanjili količinu otpadnog materijala koji proizvodimo kao pojedinci.

Iako nije nužno ograničen na modu, upcycling u ovom kontekstu podrazumeva produžavanje životnog veka već postojećim komadima odeće koje već posedujemo, a više ne vidimo potencijal njihove upotrebe. To podrazumeva najraznoraznije načine izmene tih predmeta kako bismo im ponovo dali šansu za ljubav i korišćenje.

Stoga, u nastavku donosimo način kako da date nov život starim farmerkama na koje ste zaboravili, a koje zahtevaju minimalne izmene kako bi se opet pronašle u vašoj svakodnevnoj rotaciji. Kako? Uz pomoć mašnica, naravno.

How to: Bows on pockets

Za ovaj do it your self projekat potrebne su vam samo tračice uz pomoć kojih ćete napraviti mašnice, kao i igla i konac kojima ćete ih prišiti na džepove.

U zavisnosti od izgleda koji želite da postignete, tračice mogu biti svilene, čipkane ili (ukoliko želite mali Journal style tip) od drugog otpadnog denim materijala ukoliko ga posedujete.

Sve što je neophodno da uradite jeste da od materijala po izboru napravite dve mašnice, koje ćete potom iglama oblikovati i pričvrstiti na džepovima odabranih farmerki. Za kraj samo prišite mašnice iglom i koncem, a zatim pređite peglom za finalni clean izgled.

U nastavku pogledajte kako ceo proces izgleda na delu.

Foto: TikTok @anaisswan/ Instagram @mao.ge @threemillion

Učitati još
Zatvori