Go fashion or go home: Kako su sportski događaji postali epicentar modnih dešavanja
Go fashion or go home: Kako su sportski događaji postali epicentar modnih dešavanja

Go fashion or go home: Kako su sportski događaji postali epicentar modnih dešavanja

Sportske zvezde oduvek su znale da flertuju sa modom, a istinski primer fashion ikone devedesetih je fudbaler David Beckham. Razlika između now & then odnosa prema modi je ta što su sportisti nekada svoju fashion karijeru gradili off duty, dok sada na same utakmice dolaze stilizovani od glave do pete.

Hodnici sportskih arena postali su svojevrsne modne piste, a u fashion killa lookovima (za sada) prednjače NBA igrači. Kako je minulog vikenda održano Super Bowl finale imali smo prilike da vidimo i NFL zvezde u pažljivo osmišljenim i odabranim stajlinzima za ovu priliku (neki su imali i custom made kombinacije) te možemo sa slobodom da kažemo da se modna utakmica igra van terena. Let the (fashion) games begin.

Go fashion or go home

Iako su košarkaši trenutno broj 1 kada je sport & style combo u pitanju u ovom tekstu osvrt pravimo na NFL momke koji su obeležili vikend za nama i poručili nam da su sportski događaji njihova modna pista.

Travis Kelce, koji trenutno nosi i titulu dečka Taylor Swift, pojavio se u AMIRI custom made šljokičavom kompletu i kaubojskim čizmama uz koje je ukombinovao matching crne naočara. On je na ovaj način aminovao kaubojsku estetiku koja je u modnom trendingu od nedavno održane Louis Vuitton revije visoke mode, iza koje stoji kreativni direktor Pharrell. Stilizovala ga je Danielle Vanessa Salzedo.

Patrick Mahomes nosio je custom made odelo brenda Richards Bespoke, loafers cipele i ranac brenda Louis Vuitton, a pažnju su nam privukle i takozvane brze naočare koje su ovaj autfit odvele u sasvim drugu dimenziju.

Christian McCafrey je za ovu priliku angažovao i stilistu, a oni su zajedno odlučili da sportista nosi Ralph Lauren odelo na duplo kopčanje i čuvenu XL Hermes Birkin torbu u crnoj boji.

Ray Ray McCloud III imao je možda flyest autfit koji je dizajnirao Heliot Emil, kaubojke i kofer (u koji ne znamo šta je stavio ali opremu za utakmicu sigurno nije).

The list goes on

Charles Omenihu odlučio se za vrlo izazovnu i edgy kombinaciju iza koje stoji avangardni dizajner Rick Owens, a ovo liči na nešto što bi Lenny Kravitz odabrao za dodelu Grammy nagrada.

Fred Warner odigrao je na takozvanu classy Oscars estetiku uz Louis Vuitton crne pantalone zvonastog kroja, beli sako na dvoredno kopčanje i ponovo aktuelnu LV speedy bag.

Kao što možete da vidite sportisti su nosili stilski potpuno različite autfite i uspeli su da pre-game deo pretvore u mini modnu reviju. Ovo su bili Journal modni favoriti sa jednog od najvažnijih sportskih događaja godine, a o sponi između mode i sporta pišemo zasebnu temu. Stay tuned.

Učitati još
Zatvori