High-street vodič: Modeli visokih potpetica koji će obeležiti leto ‘24
High-street vodič: Modeli visokih potpetica koji će obeležiti leto ‘24

High-street vodič: Modeli visokih potpetica
koji će obeležiti leto ‘24

Men I may not know, but shoes, shoes I know – Carrie Bradshaw

Kako sa letnjim periodom dolaze duži dani, temperature koje prelaze trideseti stepen kao i nezaboravni izlasci, štikle su ženski najbolji prijatelj kao i večiti modni saveznik. Na njih možemo potrošiti milione gotovo svake valute, imate dve stotine pari ali ni to nije dovoljno, u stotinu boja i isto toliko modela, ali uvek želimo još. Udnobnost nekima jeste, a nekima i nije jača strana, međutim ni ti izazovi nas ne razdvajaju od visokih potpetica. One nas pozivaju na visoku modu, visoke standarde ali i nešto višu i glamurozniju verziju nas samih. Stoga, neminovno je da leto ‘24 provodimo svaki dan i po ceo dan, na štiklama. Kako kartice i bankovni računi ne bi završili u nepovratnom minusu, donosimo pristupačne modele štikli koji će obeležiti predstojeći period.

Flip-flop heels are in honey


Kao što štikle predstavljaju apsolutni must-have, tako i japanke. One su dosta udobnije, preferiramo ih na plaži i u nešto opuštenijim okolnostima. Iako znamo da Karl Lagerfeld nije podnosio ovaj letnji favorit, na neki način baš on nasao se u suštini sezonskog shoe game-a. Spojivši ova dva must-have komada, shvatili smo da smo dobili poprilično praktičnu cipelu. Udobne, idu uz gotovo svaku kombinaciju i svojim postojanjem dozivaju leto, to su takozvane flip-flop heels. Ovaj model možete naći u više verzija, od onih koje se vezuju oko zglobova do onih nešto jednostavnijih.

Leopard print takes the lead


Kako smo kao jednu od glavnih modnih diskusija izdvojili stilizovanje leopard printa, naravno da se on integrisao i u igru visokih potpetica. Želimo ga na farmerkama, topovima, haljinama, pa i na štiklama. S leopard potpeticama ne možete pogrešiti, s obzirom na to da oko njih možete vrteti celu suštinu vašeg autfita. Obična crna kombinacija i leopard štikle, već čine stylish combo bez preteranog truda.

ZARA

Metalics are back


Leto je, te želimo da sve što nosimo bude zabavno i da glasno poentira – statement baby. Kada se nađemo u potrazi za štiklama koje će doneti šlag na tortu ili ti X faktor kombinacije, želimo da one budu drugacije i upadljive. Baš takve, koje su autentične ali se mogu kombinovati na stotinu načina, jesu metalic štikle. Da, vratile su se u modu. Možete ih nositi uz apsolutno sve, savršeno se kombinuju i sa vibratnijim bojama a da li će biti srebrne ili zlatne, izbor ostaje na vama.

Everyday besties


Bližimo se kraju naše liste, te smo shvatili da imamo metalic komade, leopard print kao i štikle koje koketiraju sa japankama. Međutim, fale nam nešto jednostavniji modeli. Oni koji su za svaki dan, idu uz svaku kombinaciju ali i predstavljaju komad koji ne izlazi iz mode. U pretežno crnoj boji, one zatvorenije koje možemo nositi i do kancelarije ali i one nešto seksipilnije za kafu sa prijateljima koja se spontano pretvori u izlazak, one mogu biti sve.

Bar jedan od modela ove kategorije visokih potpetica potrebno je imati u svojoj kolekciji, jer one odnose apsolutni timeless staple epitet.

Učitati još
Zatvori