Simple, yet stylish: Kako efektno stilizovati animal print?
Simple, yet stylish: Kako efektno stilizovati animal print?

Simple, yet stylish: Kako efektno
stilizovati animal print?

Svako godišnje doba sa sobom donese i neki mini trend. Tako smo već u prvim danima proleća detektovali pojavu animal printa koji se potom neobuzdano uvukao kroz svaku modnu poru. Sasvim je sigurno da se ova manija neće tako olako zaustaviti, te ćemo i kroz predstojeću letnju sezonu uglavnom viđati raznolika animal obeležja na odeći i aksesoarima.

Iako je animal print sam po sebi izazovan i efektan, on ujedno krije i brojne zamke usled kojih autfiti mogu zalutati na neželjenu stilsku teritoriju. S tim u vezi, ove nedelje, uz pomoć vodećih modnih trendseterki, usvajamo osnovna pravila stilizovanja životinjskog dezena.

Razigrano modno poglavlje

Maj i jun skloni su neodređenim vremenskim prilikama, pa shodno tome svako postaje obazriv pri izboru idealnog autfita. Smena kiše i sunca diktira da se opredelimo za sigurne odevne varijante koje uključuju tamnije boje. Kako tragovi kiše, ali i svih neprilika koje ona donosi,  postaju vidljivi na odeći, upravo u ovakvim situacijama animal print može poslužiti kao idealna kamuflaža.

Od jutranjih, preko popodnevnih, sve do večernjih časova – preporučljivo je odabrati jedne pantalone s leopard printom. One igraju ključnu ulogu, a možete ih kombinovati uz običnu belu majicu i sako, oversize duks u jarkoj boji ili pak uz plavu košulju i crvene cipele. Ukoliko ste za raspoložene za neki umnogome senzualniji spoj, on se dobija zahvaljujući uzanim animal pantalonama i beloj majici koja obavezno na sebi ima drugi print.

Haljine s animal printom

Nakon što smo pregledali na koji se sve način mogu kombinovati pantalone, prelazimo na haljine. Print, takođe, ostaje leopard, a vodeći high street brendovi trenutno imaju raznoliku ponudu.

U slučaju da se odlučite za maxi haljinu, potrebno je pažljivo birati ostale boje. Premda je haljina dovoljno efektna, možemo dodati crvene cipele i torbu – a upravo ovakav kontrast podiže kombinaciju na viši nivo i čini je elegantnom.

Ukoliko ste pak raspoložene za casual varijantu, fokus mogu zauzeti patike i oversize jakna.

Dok su za treću odevnu kombinaciju dovoljni – crni sako, leopard mini haljina i  naočare ovalnog oblika.

Animal print na obući i ostalim aksesoarima

Dolazimo i do najjednostavnijeg stilskog dela, u kojem se životinjski print nalazi na aksesoarima. Uprkos toj jednostavnosti, ovi autfiti, gotovo, uvek izgledaju skupoceno i chic. Dok se ovakvim odabirom efektno zaobilazi monotonija i unosi određena nota razigranosti.

Učitati još
Zatvori