Nose se: Bermude
Nose se: Bermude

Nose se: Bermude

Minulog proleća smo uočili da bermude već dominiraju modnom scenom, i najavili da će ovog leta doživeti svoju renesansu. I tako je i bilo. Iako su bermude letnji modni komad za koji je retko ko mislio da će biti tako popularan, onog momenta kada su IT fashion girls počele da ga nose, znali smo da se vratio u modu. Bilo je samo pitanje vremena kada će naš Instagram feed biti prepun devojaka koje nose stylish bermude. Iako se dalo pretpostaviti da ćemo ih početkom jeseni zameniti klasičnim, dugim pantalonama – mi kažemo da to nije tako. Journal modni radar je detektovao da su bermude i te kako odevni komad pogodan za početak jeseni, samo u nešto drugačijim kombinacijama.

@sofiamcoelho
@sofiamcoelho

How it started

Bermude su prvobitno dizajnirane od strane britanskih vojnih oficira tokom kolonijalnog perioda. Klasični dizajn bermuda uključuje one krojene koje sežu do kolena, često izrađene od laganih materijala poput pamuka ili lana. Međutim, svesni smo da modni dizajneri, kao i ostale fashion ikone diktiraju kako će se određeni komad nositi. Dodatno nam ih donose u upgrade verziji pa se tako se desilo i sa bermudama.

How it’s going

Iako bermude tradicionalno važe za letnji i casual odevni komad, modna zajednica je rekla da je stanje stvari nešto drugačije. Kako se nedelja mode u Njujorku tek završila, mi  i dalje sabiramo utiske. Uz to smo se bacili na odrađivanje domaćih zadataka koje su nam modni virtouzi zadali. Jedan od njih je preispitivanje toga kako se bermude zapravo mogu nositi, i za koju sezonu je ovaj odevni komad pogodan. Ili bolje pitanje za koje sezone?

Make it fashionable

Već smo najavili da je došlo vreme za nošenje kožnih jakni. Uz to smo decidno istakli da one mogu da se nosi uz sve. Dodatno, pronašli smo 7 savršenih kožnih trenč mantila pogodnih za predstojeću jesen. Sve ovo govori da smo vama, a i sebi olakšali – jer su svi navedeni komadi idealni za kombinovanje sa bermudama. Bermude laskaju svim tipovima i oblicima tela, a njihov klasičnan dizajn čini ih inkluzivnim i dostupnim izborom. Bilo da se odlučite da ih nosite zajedno sa teksas jaknom, kako bi dobili opušten i cool izgled za jesen, ili sa određenim sakoom koji je istog kroja kao i same bermude, sigurni smo da nećete pogrešiti. Kada temperature počnu padati, razmislite o određenim stylish čarapama i parom dobrih čizama and you are ready to go! I u ovom slučaju možete primeniti dobro poznat sadnwich rule princip građenja outfita. Kada ste osmislili svoj go to outfit, ukrasite ga sa trendi aksesoarom i et voila! 

Journal finds: Bermude

Zara
PULL&Bear
PULL&BEAR
PULL&BEAR
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Bershka
Bershka
Bershka
Bershka
Bershka
Bershka

Foto: Instagram/ Zara/ Massimo Dutti/ Reserved/ PULL&BEAR

Učitati još
Zatvori