Konačno je vreme za kožne jakne – izdvojili smo ultimativne modele za jesen
Konačno je vreme za kožne jakne – izdvojili smo ultimativne modele za jesen

Konačno je vreme za kožne jakne – izdvojili smo ultimativne modele za jesen

Prvi vesnici jeseni dolaze upakovani u skup promena koji predvodi smena palete boja. Već smo ustanovili da su komadi u braon tonovima ultimativna uvertira za jesen, a sada je došao trenutak sužavanja fokusa i otvaranje diskusije o komadima koje nosimo i pre zvaničnog proglašenja kraja letnje sezone. Da li je rano za kožne jakne? Mi kažemo – ne! Evo i obrazloženja. Kako leto odmiče, tako sa njim opada i temperatura. Tako su večeri prijatnije i nama je konačno, posle dužeg vremena, potrebna jakna. Za izlazak ili šetnju – one kožne su uvek dobra opcija.

Leather jackets for the win

Kada su u jednom trenutku bomber jakne zamenile kožne, pomislili smo da je ovaj bezvremenski komad izgubio svoj uticaj. Međutim, samo nekoliko sezona kasnije dogodio se neočekivani comeback i odjednom smo svi žudeli za kožnim jaknama. Ovoga puta – u oversize(d) kroju. Brzo nas je zadesila i leather on leather manija, a sada je jakna bajkerske estetike neizostavan modni dodatak gotovo svakom stylish autfitu. Istina je i da kožna jakna, u savremenom poimanju modnih igrica, neretko tumači glavnu ulogu i čitav autfit se osmišljava oko nje.

A kako i ne bi?

Uz za šta je dozvoljeno nositi kožnu jaknu?

Uz sve, naravno. Kožna jakna, u svom nastanku, propagira anarhiju i nedisciplinovana stilska delanja. Zamislite vaš idealan autfit i na njega dodajte kožnu jaknu. Onu veću, možda i triftovanu. Washed leather ili zelenu? Nije važno. Vaša kombinacija pariraće francuskim i itslijanskim modnim zaluđenicama koje su „izmislile“ pojam stylish. Igrajte se i uživajte u svojim kreativnim procesima. Na umu imajte samo osnovna pravila kombinovanja poput sandwich rule principa građenja autfita. Takođe, ukoliko se odlučite za opciju „duple kože“ vodite računa o teksturama i nijansama. Crna nije uvek ista crna.

Journal finds: Kožne jakne

U nastavku teksta pronađite ultimativne modele kožnih jakni koje su se našle na našoj must have listi.

Foto: Instagram /Zara / Massimo Dutti / Mango / H&M

Učitati još
Zatvori