Wishlist: Mugler Robotic bustier
Wishlist: Mugler Robotic bustier

Wishlist: Mugler Robotic bustier

Kako sebe slobodno možemo nazvati zaljubljenicima u autentične komade, koji će svojim krojevima zagovarati one of a kind politiku, svoje slobodno vreme provodimo tragajući za baš ovakvim modelima. Neki od skorašnjih favorita bili su Fauve Atelier haljina, neponovljive Schiaparelli patike kao i Bottega ligher holder koji želimo. Prvi prvom pomenu na autentičnost, u glavi su naravno francuske modne kuće kao i haute couture pojam. Baš jedna od ovakvih etiketa, koja je svojim komadima pomerala granice, kako u modi tako i u društvu jeste Mugler. Iako wishlist-a pod potpisom ovog brenda nema kraja, ovonedeljni favorit definitivno predstavlja ikonični Robotic bustier korset.

MUGLER.


Etiketa osnovana sedamdesetih godina prošlog veka, sa svojim osnivačem Thierrijem Muglerom, ostavila je neizbrisiv trag na modnu industriju. Francuski dizajner kreirao je svoj brend u želji da prikaže ličnu viziju i lepotu žene kao takve, protkane kroz okvire visoke mode i futurističkog pristupa. Mugler kolekcije bile su one koje se pamte kao i revije koje i dan danas predstavljaju jednu od najdragocenijih komponenti modne industrije. Od kreiranja armije modnih mrava do samog sinonima snathed struka i seksepilnih korseta, Mugler činio je apsolutni imperativ fransucke mode.

On the wishlist


Ne krijemo da se možda i najviše radujemo arhivi, a pogotovo onoj koji potpisuje Mugler. I ako smo kreacije pomenutog dizajnera očekivali na ovogodišnjoj Met Gali, kako je tematika zagovatala The Garden of Time, modnih mrava koje smo zapravo i želeli da vidimo, nije bilo. Nedavno, francuska modna kuća obradovala nas je linijom potpetica, čija tanka štikla odiše senzualnošću.

Međutim, pored svih ovih noviteta, našu pažnju još jednom je privukao comeback. Naime, Mugler podsetio nas je na svoj ikonični Robotic bustier. Korset prezentovan u sklopu Cirque d’Hiver kolekcije, na reviji za jesen/zimu 1995/96. Podsećanjem na ovaj ikonični komad, francuska modna kuća proslavila je pet decenija postojanja.

Metalni korset zlatnog odsjaja s upečatljivim kristalima, koji donosi prizmu senzualnosti vođen futurističkim pravcem, čini jednog od najpoželjnijih komada pomenute etikete. A ni mi ne krijemo da ga pasionirano favorizujemo.

Učitati još
Zatvori