Wishlist: Melissa x Jean Paul Gaultier Punk Love Heel
Wishlist: Melissa x Jean Paul Gaultier Punk Love Heel

Wishlist: Melissa x Jean Paul
Gaultier Punk Love Heel

Prošlo je tek nešto više od dve nedelje kako je obelodanjena kapsulna Jean Paul Gaultier kolekcija Flowers, nastala u saradnji sa Kylie Jenner. Besramno priznajemo da smo bili prijatno iznenađeni, te da smo pikirali nekoliko komada koje bismo rado dodali u korpu za kupovinu (a koji su, ipak, ostali samo još jedan dodatak beskonačnoj listi želja). Francuska kuća sada nas je iznenadila novom kolaboracijom, koja se – gle čuda! – savršeno uklapa uz haljine koje smo želeli. Punk Love Heel najnoviji je izdanak plodonosnog kreativnog partnerstva između JPG i brazilskog brenda Melissa.

@jeanpaulgaultier

JPGMelissa – they go way back. Samo nekoliko godina nakon što je osnovan brazilski brend obuće – prepoznatljiv po svojoj jelly ideologiji – 1983. lansirani su prvi komadi nastali zajedničkim naporima JPGMelissa timova. Mnogi znalci u industriji smatraju ovo blueprintom onoga što je sada svakodnevna pojava, a to su upravo kolaboracije između (raznorodnih) brendova. Tako Punk Love (zajedno sa modelom papuča Becky Punk Love) zapravo slave 40 godina dugu saradnju i ukupno sedam modela obuće koji su za to vreme plasirani. Kao i gotovo svi drugi komadi koje Melissa proizvodi, i ovi su izrađeni od njihovog patenta, Meliflex-a, 100% reciklirabilnog materijala.

Od prve saradnje 1983. godine, francuska modna kuća i brazilski brend predstavili su zajedničke kolekcije i 1986, 2010. i 2011. godine. Osim toga, Melissa je u međuvremenu uspešno sarađivala sa mnogim zvučnim imenima iz sveta najviše mode (od Thierry Muglera do Vivienne Westwood) – ali i arhitekture, pa je jedan model baletanki dizajnirala neprikosnovena Zaha Hadid. Na sajtu se još uvek mogu naći i Court Shoes, primerak osavremenjenih dvorskih cipelica, nastao u nedavnoj saradnji sa brendom Y/Project.

Foto: Instagram (@jeanpaulgaultier) / Melissa / Jean Paul Gaultier

Učitati još
Zatvori