Jedna suknja za tri prilike: Kako stilizujemo kratku crnu suknju ove jeseni
Jedna suknja za tri prilike: Kako stilizujemo kratku crnu suknju ove jeseni

Jedna suknja za tri prilike: Kako stilizujemo
kratku crnu suknju ove jeseni

Poslednjih godina, sve više ćemo u modnim krugovima – i to posebno onim koji potenciraju ideju održive mode – čuti termin kapsulni garderober. Ovaj koncept podrazumeva da svoje odevne kombinacije formiramo na osnovu nekoliko esencijalnih komada – belim (pot)košuljama i majicama, crnoj kožnoj jakni ili plisiranim pantalonama. Jedan od njih je i kratka crna suknja.

Kao argument u prilog kapsulnom garderoberu, te ideji da je jedan komad odeće moguće nositi u tri različite situacije, i pritom postići tri sasvim drugačija utiska, prilažemo ove predloge.

Za posao

Na poslu, we keep it classy. Zato kratku crnu suknju najradije kombinujemo sa košuljom – idealno, belom, ali crna dopušta da se poigrate i drugim bojama. Za ovu priliku, preko košulje najčešće nosimo sako, a u zavisnosti od siluete koju želite da ostvarite, možete birati između strukturanih i strukturisanih – ili pak, oversized modela.

Za brunch

Pri odlasku na vikend brunch ili popodnevnu kafu sa prijateljima, balansiramo između ležernog i elegantnog. Kratka crna suknja u ovom slučaju je glavna i odgovorna za postizanje elegancije, dok ostalim komadima uspostavljamo balans, te biramo teksas jaknu i jednostavnu majicu. Aksesoarima takođe možete značajno uticati na konačni rezultat, a kako nam svako godišnje doba nameće određenu paletu, za jesen biramo neutralne tonove.

Za izlazak

Konačno, u izlasku zadržavamo kratku crnu suknju, ali joj pridodajemo komade kojima postižemo edgy izgled. Zato, sako i teksas košulje menjamo za kožnu jaknu. Aksesoarima upotpunjujemo ovaj autfit, pa crnim cipelama na štiklu dolazimo do finalnog rezultata i jednostavnog, a upečatljivog stajlinga za noćni izlazak. S obzirom na to da nam predstoje hladniji dani, crne čarape su detalj kojim ostvarujemo vizuelni efekat kakav želimo u večernjem izlasku, a da pritom ne ispaštamo zbog nižih temperatura.

Journal finds: Kratka crna suknja

Foto: Instagram / Zara / Bershka / Stradivarius / Mango

Učitati još
Zatvori