7 savršenih: Korseti
7 savršenih: Korseti

7 savršenih: Korseti

Nakon underwear kao outerwear haljina, još jedan trend nekada isključivo rezervisan za spavaću sobu i dva / do četiri / oka, transportovao se do ultimativnog game changer-a kada su savremena moda i opasno dobri stajlinzi u pitanju. S tim u vezi, little black dress step aside – korseti su se popeli vratili na modni presto i danas, više nego ikada, čini nam se they are here to stay.

/ @dionlee /

Korset[i] rules!

Od Marcel Rochas koji se smatra tvorcem modno-estetskih korseta, preko uigranih tandema Jean Paul Gaultiera i Madonne, kao i Diora, odnosno Galliana i Dite von Titz koji su menjali istoriju i percepciju ženske moći i seksepila, do Thierry Muglera koji je zapravo na ovaj pojam stavio prefiks thesavremena istorija korseta prilično je bogata. Kroz nju se prisećamo samo nekih iconic momenata koji su nam ostali zapečaćeni u levoj hemisferi pod šifrom modna revolucija, koju danas, spakovanu u formu komercijalnog modnog komada nosimo u izlazak, na večeru, u kancelariju. Da, korseti su se danas implementirali as a everyday wardrobe i u omiljenoj igri odraslih devojčica predstavljaju savršeno moćnog kameleona koji ima sposobnost da običan outfit transformiše u super sexy’n’statement modni izraz.

Zato ne čudi da su inspiracija i neizostavni komad novih kolekcija modnih vizionara kao što je Dion Lee ili u slučaju američkog brenda Perfect Corset – u kom korseti predstavljaju kompletnu modnu ponuda i jedinstveni jedini činilac brend identiteta. Fashion savremenici udahnuli su im novi život, a omiljene virutelne devojke jednostavno ne izlaze iz njih. Zato, sa sigurnošću, možemo da tvrdimo da je vreme korseta ponovo došlo, a od ekipe Jornala dobija warm hot welcome!

/ @endlesslyloveclub /

Zašto su korseti trenutno naša najveća modna opsesija verujemo da je iz priloženog jasno, a ne koje smo nalepili etiketu most desirable, pogledajte u nastavku.

/ PERFECT CORSET /
/ PERFECT CORSET /
/ MIAOU /
/ MIAOU /
/ Maison Close /
/ Maison Close /
/ Gala Borovic /
/ Gala Borovic /
/ MUGLER x H&M /
/ MUGLER x H&M /
/ MISBHV /
/ MISBHV /
/ Dion Lee /
/ Dion Lee /
Učitati još
Zatvori