Krećemo da sastavljamo prolećni kapsulni garderober – i u njega unosimo ove modele tašni
Krećemo da sastavljamo prolećni kapsulni garderober – i u njega unosimo ove modele tašni

Krećemo da sastavljamo prolećni kapsulni garderober – i u njega unosimo ove modele tašni

Termin kapsulni garderober nastao je kako bi se opisao proces njegove transformacije, odnosno reorganizacije. Ujedno, on predstavlja dokaz da je za kreiranje svakodnevnih odevnih kombinacija neophodno samo nekoliko ultimativnih, odnosno bazičnih komada. Ipak, u zavisnosti od, na primer, generacije ili godišnjeg doba, kapsulni garderober može da ima nekoliko varijacija. Međutim, pojedine stavke gotovo uvek ostaju nepromenjene.

Iako je druga reč u ovoj sintagmi garderober, u njegovim imaginarnim fiokama se, pored odeće, kriju kako aksesoari i obuća, tako i različite torbe, odnosno tašne. A, premda se mnogi prema njima ophode kolekcionarski, za day-to-day kombinacije neohpodno vam je svega nekoliko timeless modela.

Oni se danas mogu naći u gotovo svakoj boji, a razlikuju se pre svega po veličini ili obliku. Dakle, bilo da vam je neophodno da sa sobom ponesete samo ključeve, novčanik i balzam za usne, ili dvadeset različitih stvari – ovi modeli predstavljaju dobru osnovu za minimalistički kapsulni garderober. A ovaj put, igramo za team Zara i crnu boju.

01. Torba za nošenje preko tela

Torba za nošenje preko tela, odnosno crossbody bag, karakteristična je po tome što često ima dva ili više kaiša. Oni su podesivi i po želji može da im se menja dužina, a pored toga mogu i u potpunosti da se uklone.

Ovakva tašna idealna je za svaki dan, a ukoliko u njoj, kao što to često biva slučaj, imate previše stvari – činjenica da ju nećete nositi u ruci olakšaće vam potencijalni teret.

zara
zara

02. Torba za nošenje preko ramena

Torbe koje se nose preko tela često mogu da se modifikuju i postanu torbe koje se nose preko ramena. Tada one imaju relativno istu svrhu, a kako ćete ju nositi zavisi od vaših preferencija. Pojedini vole im je torba u dužini grudi, dok drugi češće biraju da kaiš pričvrste na prvu kopču. Naposletku, ovakve tašne upravo zbog toga imaju two-in-one funkciju.

Međutim, nisu sve dizajnirane na ovakav način – nekima je kaiš podešen tako da se ne može menjati, te se tada one nose isključivo preko ramena.

zara
zara

03. Vrećasta torba

Pojedini modni fanatici navode takozvane vrećaste torbe kao must-have kapsulnog garderobera. Takođe, one se sve češće mogu pronaći u različitim prodavnicama, a odevnoj kombinaciji daju epitet opuštenog stila.

U velikom broju slučajeva, ovakve torbe su dovoljno velike da u njih stane sve što vam je neophodno [ a verovatno i više od toga ] i od prve dve kategorije razlikuju se po karakterističnom, drugačijem i modernom obliku.

zara
zara

04. Velika, klasična – tote – torba

Tote torbe tipično su najveće, a samim tim i najuočljivije prilikom kupovine i odabira. U njih može da stane gotovo sve što vam je neophodno – makar za preživljavanje jednog tipičnog dana. Od laptopa, preko različitih punjača, pa sve do dve ili čak tri knjige, ali i sve ono što već nosite u manjim tašnama.

Upravo zbog toga, prilikom kupovine tote torbe posebnu pažnju obratite na materijal od kog je napravljena, jer je potrebno da bude što više izdržljiva. A pored toga, naravno, vreme posvetite i odabiru one koja će se uklopiti sa vašim stilom.

zara
zara

05. Mini city torba

Naposletku, u svojoj minimalističkoj kolekciji – aka kapsulnom garderoberu – neophodno je da imate jednu mini city torbu. Ona može biti bilo koje boje i dezena. Međutim, upravo zbog toga što je minijaturna, ona može da postane vaš statement piece i tašna zbog koje će se svi pitati gde se je kupili.

Mini city torbe idealne su za izlaske i večere sa prijateljima, a u njih može da stane samo ono što vam je zaista neophodno. Dakle, skoro pa ništa – ali dobar provod i neopterećenost detaljima.

zara
zara

Foto: Instagram @mao.ge@by_eva_ / Zara

Učitati još
Zatvori