Testirale smo nove Kiehl’s Ultra Pure serume da vi ne biste morali
Testirale smo nove Kiehl’s Ultra Pure serume da vi ne biste morali

Testirale smo nove Kiehl’s Ultra Pure
serume da vi ne biste morali

Već dobro znamo da je svaka koža drugačija i da ima svoje specifične potrebe. Od nas desetak u Journal redakciji teško je naći dve devojke koje imaju približno sličan tip kože. Svaka ima drugačiju teksturu, nečije pore su veće, neko se bori sa suvom kožom, a neko s masnijom T-zonom. S druge strane, ima i onih s osetljivom kožom koja je na momente posebno dramatična (pogotovo ako na nju stavimo nešto što joj ne odgovara). Svaka od nas kreirala je specifičnu skincare rutinu koja se nosi s potrebama svoje kože.

Ipak, protekle dve nedelje, nas tri dobile smo priliku da svoje rutine malo prodrmamo i obogatimo. Čim smo videle vest o novim Kiehl’s Ultra Pure serumima, koji sadrže minimalno sastojaka, a obećavaju maksimalne rezultate, želele smo te tvrdnje da stavimo na test. Prvi zadatak je bio odabrati tri devojke iz redakcije koje imaju potpuno drugačije tipove kože, ali i nesavršenosti koje Kiehl’s serumi targetiraju.

Kiehl's Ultra Pure serumi

Međutim, pre nego što se bacimo na problematiku naše kože i samu recenziju, vratimo se na Kiehl’s serume. Šta je u njima toliko posebno, kome su namenjeni i koje nesavršenosti na koži targetiraju? Sve donosimo u nastavku. Najpre, bitno je naglasiti da se radi o tri seruma s hijaluronskom kiselinom, niacinamidom i glikolnom kiselinom.

Tri seruma za tri tipa kože

Prvi je Ultra Pure High-Potency Serum 1.5% Hyaluronic Acid. On je namenjen svima koji se bore sa suvom kožom jer nudi dubinsku hidrataciju. Ovaj serum formulisan je sa samo sedam sastojaka koji obnavljaju i hidriraju kožu.

Drugi serum je Ultra High-Potency Serum 5.0% Niacinamide. On je formulisan sa samo deset sastojaka, a zadatak mu je da smanji neželjeni sjaj kao i nesavršenosti na koži.

Treći je Ultra Pure High-Potency Serum 9.8% Glycolic Acid. Radi se o serumu s glikolnom kiselinom namenjen svima koji imaju problema s teksturom kože. Takođe ima samo sedam sastojaka i služi zaglađivanju kože kao i vraćanju sjaja.

Kiehl's Ultra Pure serumi

Kako smo birale serume?

S obzirom na to da je Kiehl’s izbacio tri nova seruma, morale smo naći devojke s tri različita tipa kože i s različitim potrebama. Kao što je ranije spomenuto, u redakciji s preko 10 žena, to nije bio problem. Izbor je pao na Dunju, Gabrijelu i mene. Dunja ima suvu kožu kojoj je potrebna hidratacija, Gabrijela želi da se reši teksture, a mojoj kombinovanoj koži potrebno je pod kontrolu staviti sjaj na T-zoni.

Svaka od nas, pre nego što je odabrala svoj serum za testiranje, konsultovala se s Kiehl’s edukatorkom Antonijom. Isto bismo preporučile i vama, posebno ako tek krećete sa uvođenjem aktivnih sastojka u svoju rutinu. Antoniji smo opisale svoj tip kože, ali smo je i informisale o proizvodima i aktivnim sastojcima koje već koristimo. U skladu sa tim, ona nam je preporučila koji Ultra Pure serum je potrebno da koristimo naredne dve nedelje.

Kiehl's Ultra Pure serumi

Dunja – Ultra Pure Serum s hijaluronskom kiselinom

Dunja je svoju kožu opisala kao suvu, dehidriranu i osetljivu. Pre uvođenja Kiehl’s Ultra Pure seruma njena rutina sastojala se od gela za čišćenje lica, seruma, hidratantne kreme, kreme za područje oko očiju i SPF-a. Njen cilj bio je da poradi na hidrataciji kože i sprečavanju nepravilnosti.

„S obzirom na to da imam suvu kožu, novi Kiehl’s ultra potentni serumi došli su u pravom trenutku nakon hladnih i vetrovitih dana koji su dodatno uticali na njeno isušivanje. Prema preporuci Kiehl’s edukatroke, odabrala sam Ultra Pure High-Potency Serum s 1.5% hijaluronske kiseline i uklopila ga u svoju svakodnevnu rutinu“.

Dunja je serum koristila dva puta dnevno: „Dve-tri obilnije kapi sam svakodnevno nanosila kao prvi korak u rutini, nakon čišćenja kože. Serum ima lagano lepljivu teksturu pod prstima, ali se vrlo lako razmazuje i upija, pogotovo kad se nanosi na vlažnu kožu. Odlična je podloga za dan, u kombinaciji s hidratantnom kremom (pogotovo ako se radi o Kiehl’s Ultra Facial kremi) i dobro funkcioniše ispod šminke“.

Rezultati nakon dve nedelje

Ono što nas sve zanima: kakvi su zaista rezultati?

„Mogu reći da mi je koža glađa, svežija i zategnutija, kao i da sam vrlo brzo primetila tu promenu. Serum mi je pomogao u zadržavanju vlažnosti kože i sveukupnoj hidrataciji, sa sveukupnim rezultatom lepe i blistave kože„.

Kiehl's Ultra Pure serumi
Ultra Pure High-Potency Serum 1.5% Hyaluronic Acid
Kiehl's Ultra Pure serumi

Gabrijela – Ultra Pure serum s glikolnom kiselinom

Gabrijela svoju kožu opisuje kao kombinovanu s nepravilnostima. Pre nego što je počela koristiti Kiehl’sov novi serum, njena rutina sastojala se od pene za čišćenje lica s enzimima, Kihel’s midnight recovery omega-rich cloud kreme, a preko dana je koristila Ultra Facial hidratantnu kremu i povremeno Rare Earth deep pore cleansing masku. Cilj je bio da poradi na smanjenju vidljivosti pora kao i pojavi bubuljica.

„Budući da je moja koža mešovita i samim malo zahtevnija, tražila sam proizvod koji će ublažiti nepravilnosti, bubuljice i proširene pore. Koristila sam Kiehl’s Ultra Pure High-Potency Serum 9,8% Glycolic Acid dve nedelje, svako drugo veče. Nakon što sam očistila lice od šminke na osušenu kožu sam nanosila 4 kapi seruma. Prvo veče osetila sam lagano peckanje, što je normalno ako je koža na nekim delovima malo oštećena zbog prethodnih proizvoda, stoga bi ta mesta trebalo izbegavati. Međutim, nakon toga nisam osetila više nikakvu iritaciju. Njegova tekstura je lagana i prijatna na koži i, najvažnije, nemate osećaj da ste ga stavili. Nakon što sam nanela serum stavila sam hidratantnu kremu“.

Rezultati nakon dve nedelje

Kakve rezultate je Gabrijela primetila nakon dve nedelje korišćenja?

„Već prvu nedelju korišćenja primetila sam kako su se pore smanjile. Nanošenje je vrlo jednostavno i brzo, stoga ne oduzima puno vremena pre vaše ostale večernje rutine. Važno je samo da ga nanosite uveče zbog fotoosetljivosti kože. Nakon dve nedelje, koža mi je čistija, ima manje nepravilnosti i neželjenih bubuljica, pore su zaglađenije, a koža je izgledala svežije. Zadovoljna sam rezultatom koje je dao ovaj serum i sigurno ću ga koristiti i dalje. Međutim, neophodno je naglasiti da se dogodila svojevrsna „faza čišćenja“ kože kada su se pojavile bubuljice, što je kasnije rezultiralo čistijim tenom“.

Kiehl's Ultra Pure serumi
Ultra Pure High-Potency Serum 9.8% Glycolic Acid

Željka – Ultra Pure serum s niacinamidom

Svoju kožu edukatorki sam opisala kao kombinovanu s masnijom T-zonom, osetljivu i sklonu atopiji. Pre uvođenja Kiehl’s seruma moja jutarnja rutina podrazumevala je nežni cleanser, serum s vitaminom C i SPF, a večernja dvofazno čišćenje, nanošenje hijaluronskog seruma, kreme za predeo oko očiju, zatim hidratantne kreme i ulja za lice.

Prema preporuci eduktorke serum sam nanosila uveče, pre hijaluronskog koji je svakako bio deo moje rutine. Koristila sam ga svakodnevno, po tri kapi koje sam nanosila na T-zonu gde mi je i potrebna kontrola sjaja. Serum je lagane teksture, nije lepljiv, brzo se upija i osvežava. S obzirom na to da imam osetljivu kožu, ne bi me iznenadila burnija reakcija na serum, ali na moje iznenađenje, ona je izostala. Nije bilo čak ni početnog peckanja.

Rezultati nakon dve nedelje

Da li se sjaj smanjio nakon dve nedelje?

Iako sam ovaj serum testirala relativno kratko, rezultati su svakako vidljivi. Moja T-zona se vidno manje masti i neželjeni sjaj pojavljuje se sve kasnije u danu. To znači da moja šminka duže izgleda svežije i više nemam onaj osećaj da moram da matiram lice nakon nekoliko sati. Takođe, moram naglasiti da moja osetljiva koža na ovaj serum nije negativno reagovala nijednom u prethodne dve nedelje korišćenja i svakako opravdava tvrdnju da je ovaj serum prikladan i za moj tip kože.

Kiehl's Ultra Pure serumi
Ultra Pure High-Potency Serum 5.0% Niacinamide
Kiehl's Ultra Pure serumi

Journal presuda

Kiehl’s Ultra Pure serumi od nas svakako dobijaju zvaničnu Journal approved oznaku, i sve tri smo odlučile da nastavimo da ih korisitmo. Rezultate, iako za početak suptilne, videle smo već u prve dve nedelje korišćenja. Bez obzira na to što imamo različite tipove kože, svaka je uspela da pronađe Ultra Pure serum za sebe i potrebe sopstvene kože. Ono što valja naglasiti jeste da su sva tri seruma prikladna za sve tipove kože, ali pri odabiru je bitno znati šta želimo postići, koje potrebe ima naša koža, kao i koja stanja (poput dehidriranosti) želimo ublažiti.

Kiehl’s serumi dostupni su na Kiehl’s online prodavnici kao i u njihovim radnjama gde odmah možete da analizirate kožu i da se se savetujete sa zaposlenima o serumu koji bi za vas bio najbolji. Analiza je besplatna, a svaki zainteresovani čitatelj može otići i po svoj uzorak seruma kako bi ga i sami testirali.

Kiehl's Ultra Pure serumi
Učitati još
Zatvori