Nova Jacquemus x Nike kolekcija je tu – i nismo sigurni šta mislimo o njoj
Nova Jacquemus x Nike kolekcija je tu – i nismo sigurni šta mislimo o njoj

Nova Jacquemus x Nike kolekcija je tu – i nismo sigurni šta mislimo o njoj

Jacquemus je ponovo srušio internet za svega nekoliko minuta i to tek nagoveštajem još jedne partnerske kolekcije sa dragim mu dizajnerskim timom brenda Nike. Naime, odavno je jasno da je Simon marketinški mag (nešto poput Kris Jenner samo u svetu mode) koji nastoji da zaludi celu jednu industriju pažljivo doziranim sadržajem, te da je praktično nemoguće ne nasesti na njegove lukave igrice. Ovog puta je na Instagram profilu objavio sasvim običnu fotografiju na kojoj se nalazi ni manje ni više nego Jacquemus x Nike torba koju drži misteriozna žena.

Samo još jedna kolaboracija u nizu, pomislili biste. I prevarili biste se, jer je baš ova kolaboracija iznderila možda najbolji dizajnsrski komad. Reč je o torbi nekonformističkog izgleda koji asocira upravo na prepoznatljivi Swoosh. Nike je u njega uložio svega 35 dolara, a sada je postao najpoželjnija ideologija na sceni.

Međutim, upravo je predstavljena cela kolekcija i nismo sigurni šta mislimo o njoj.

SWOOSH BAG

U iščekivanju nove sneaker kolekcije koja se oslanja na prvobitnu Air Max 1 estetiku, Simon je još jednom zanemario sva pravila igre predstavljajući najluksuzniji Swoosh Bag siluetu dosad. A, misteriozna žena sa fotografije je niko drugi do svetska prvakinja u sprintu na 100 metara Sha’Carri Richardson.

Bilo kako bilo, tek što je predstavljena Jacquemus x Nike torba je već naišla na negodovanje ne(toliko)afirmisanih umetnika poput Davidea Parrella koji je veoma brzo objavio svoj digitalni dizajn iz 2020. godine. Sličnost je neminovna, a Davide se nije ustručavao da javno prozove brendove koji neretko kradu dizajne umesto da pozovu mlade, talentovane kreatore da budu deo njihovog tima.

Šta se dogodilo sa novom kolekcijom?

Kolaboracije dva brend naizgled nepomirljivih filozofija dizajniranja predstavljaju idealnu fuziju visoke mode i sportske vizuelne manifestacije, a nakon što je Central Cee kolekciju simboličnog naziva Neve postavio u redove pop kulture, svaka naredna bila je samo dadatni šlag na tortu.

Ipak, kada je reč o poslednjoj zajedničkoj kolekciji reklo bi se da je Simon pokušao da izađe van okvira svog vizuelnog imperativa – i to neuspešno. Kampanja nije ni nalik Jacquemusu, a komadi su jednostavno neodređeni. Kolekcija uključuje ne uključuje nove modele patika, ali zato implementira novi colorway JF1 modela.

jacquemus x nike nova kolekcija (1)
jacquemus
jacquemus
jacquemus x nike nova kolekcija (1)
JACQUEMUS
jacquemus x nike torba iz nove kolekcije
JACQUEMUS

Foto: Instagram (@jacquemus, @davideparrella, @nike), Jacquemus

Učitati još
Zatvori