Stigao nam je novi snežni JACQUEMUS svet
Stigao nam je novi snežni JACQUEMUS svet

Stigao nam je novi snežni JACQUEMUS svet

Mariah Carey je već počela promociju svog hita All I Want for Christmas, a ako to nije dovoljan ukazatelj da nam se zima polako, ali sigurno bliži, onda je još jedan dokaz nova kolekcija francuske modne kuće Jacquemus, koja je ugledala svetlost Instagrama. U kampanji glavnu ulogu tumači britanski rep izvođač Central Cee. Kreativni direktor brenda, Simon, pre nekoliko godina najavio je da se neće pridržavati ustaljenog rasporeda kojim nove kolekcije bivaju predstavljene na nedeljama mode, već se zarekao da svoje novitete objavljuje isključivo off season. Tako je i sada, u sred meseca novembra, Jacquemus lansirao svoju zimsku kolekciju pod nazivom Neve.

NEVE WORLD

U prevodu sa italijanskog, ime kolekcije jednostavno znači sneg. Stoga, nema potrebe za preteranim nagađanjima i traganjem za skrivenim i simboličkim značenjem. Sasvim je jasno za kakve vremenske prilike je ova kolekcija kreirana. Iako se radi o krojevima koje smo već videli u ranijim kolekcijama, a koji su vremenom postali sinonim za ovaj brend, Jacquemus je novine uneo u pogledu materijala. Pa tako, većinski deo kolekcije su fluffy komadi, što nije posebno inovativno kada govorimo o odeći za zimske periode. Ipak, ako to primenimo na specifičan dizajn koji karakteriše Jacquemus, svakako da nailazimo na jednu zanimljivu kolekciju.

Osim već ustaljenih kardigana, bucket kape i polo džempera, Jacquemus nam je ovom kolekcijom predstavio i svoju viziju nekih od trendy komada koje smo imali prilike da vidimo tokom prethodne zimske sezone. Time pre svega mislimo na balaklava kape, gde Simon nije previše eksperimentisao sa tipičnim dizajnom. Osim toga, u ponudi su sada i Jacquemus šalovi, kao i varijacije na temu zimskih čarapa, odnosno, termo čarape – but make it fashion. Što da ne! Kada već moramo da se ugrejemo, neka to barem dobro izgleda.

Pet collection 

Pomalo neočekivani dodatak ovoj kolekciji jesu komadi za decu i… pse! Ako mi možemo da nosimo Jacquemus, zašto ne bi mogao i naš pas. Zar ne? Osim toga, Jacquemus pas Toutou je verovatno najpoznatiji modni pas, pa ko ne bi želeo da i njegov ljubimac izgleda tako chic. Sada dolazi logično pitanje – šta bi moglo biti sledeće? Da li očekujemo da u naredne kolekcije uključi i komade za ostale kućne ljubimce, poput mačke i kanarinca? Simon je već, pomalo tajnovito, najavio na svom Instagram profilu kolaboracije koje možemo da očekujemo do kraja godine. Izgleda da je ovo bilo samo prvo u nizu iznenađenja koje će nam stići iz njegovog kreativnog studija.

Jacquemus se drži onoga što provereno dobro izgleda, te ne odstupa previše od svojih trademark dizajna, koji su i omogućili da brend postane vizuelno prepoznatljiv. Iako je to donekle uobičajno za mnoge modne kuće, nameće se pitanje koliko ljudi zaista želi da poseduje isti kardigan u tri različita materijala.

Foto. Instagram (@jacquemus)

Učitati još
Zatvori